Oglasio se francuski novinar

Ramella: Pričali smo 33 minute

"Bili smo sigurni, okrenuti jedan prema drugome na udaljenosti od gotovo jednog metra. Sjedili smo na suprotnim stranama stola. Kada smo zatražili da skine masku na pet minuta, Đoković je to odbio", rekao je Ramella.
Sport / Ostali sportovi | 12. 01. 2022. u 22:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od onih koji je bio u kontaktu s Novakom Đokovićem nakon 16. prosinca i spornog perioda je Franck Ramella. Ramella je radio intervju s najboljim tenisačem svijeta 18. prosinca u trenucima kada je ovaj bio pozitivan na koronavirus. Ni on naravno u tom trenutku nije znao kakva je situacija s Novakom Đokovićem, odnosno da je tenisač pozitivan. To je tek saznao nakon što se klupko počelo odmotavati u Australiji. To je onaj intervju za koji Novak kaže kako se osjećao "dužnim napraviti" te da nije htio "iznevjeriti novinara".

U članku koji je objavio ugledni francuski list Ramella kaže kako je uoči 30-minutnog intervjua sa Đokovićem dobio instrukcije da ne postavlja škakljiva pitanja o cijepljenju i namjerama srpskog tenisača vezane uz Australian Open.

"Vrlo osjetljiva tema, ako ste uopće sumnjali u to...", napisao je Ramella koji kaže da je otputovo u Đokovićev teniski centar u Beogradu 18. prosinca prošle godine kako bi mu predao L'Equpeovu nagradu, te je saznao za njegov pozitivan nalaz na PCR testu tek tri tjedna nakon intervjua.

"Pričali smo 33 minute prema mjeraču vremena na diktafonu, a Đoković je za to vrijeme odgovarao na pitanja. Bili smo sigurni, okrenuti jedan prema drugome na udaljenosti od gotovo jednog metra. Sjedili smo na suprotnim stranama stola. Kada smo zatražili da skine masku na pet minuta, Đoković je to odbio", rekao je Ramella.

Novinar je dodao da su prije dolaska u Beograd dobili jasne upute da Novaka ne ispituju ništa o koronavirusu i putu u Australiju jer je to, kako su im rekli, "vrlo osjetljiva tema".

“Tada je došlo do fotografiranja i očito je skinuo masku. Nismo željeli da pozira poluprekrivenog lica. Slijedio je upute fotografa koji je također bio s maskom. Držao je trofej u rukama i pozirao je kao da je pobijedio. Također, Đoković je tijekom fotografiranja s trofejem urlao ispred kamere kako bi što uvjerljivije ispao na fotografijama”, zaključio je Ramella koji je dodao i da se odmah testirao na koronavirus te da je dobio negativan nalaz.

Kopirati
Drag cursor here to close