U disciplini "desetka"

Sanjin Pehlivanović drugi na svijetu

U finalu je Pehlivanović igrao protiv Amerikanca Shanea Van Boeninga, jednog od najvećih majstora ovog sporta. Pehlivanović je pružio sjajan otpor legendi, ali je na kraju poražen rezultatom 10:7.
Sport / Ostali sportovi | 23. 10. 2023. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sanjin Pehlivanović je ostvario sjajan rezultat na Svjetskom prvenstvu u bilijaru, disciplini "osmica". Pehlivanović (22) je prošle godine postao europski prvak u disciplini "desetka", a sada je na svjetskoj sceni briljirao na Svjetskom prvenstvu "osmice" u austrijskom Klagenfurtu, te je došao do srebra.

U finalu je Pehlivanović igrao protiv Amerikanca Shanea Van Boeninga, jednog od najvećih majstora ovog sporta. Pehlivanović je pružio sjajan otpor legendi, ali je na kraju poražen rezultatom 10:7. Do finala, Sanjin je savladao Romana Hyblera iz Češke 10:8, nakon toga Poljaka Konrada Juszczyszyna vrlo uvjerljivo 10:3. U četvrtfinalu je nadigrao Austrijanca Marija Hea 10:7, u polufinalu miljenika domaće publike Maxa Lechnera 10:8.

U ožujku prošle godine je postao seniorski prvak Europe u disciplini "desetka", u finalu je nadigrao Poljaka Wojciecha Szewczyka 8:5, a onda je u istoj disciplini došao na korak do medalje i na Svjetskom prvenstvu. Završio je kao peti.

Kopirati
Drag cursor here to close