Amerikanka ima 83. pobjede

Shiffrin sve bliža Stenmarku

S 83 pobjede 27-godišnjakinja iz Vaila približila se legendarnom švedskom skijašu Ingemaru Stenmarku koji drži apsolutni rekord u Svjetskom kupu s 86 pobjeda.
Sport / Ostali sportovi | 24. 01. 2023. u 22:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bilo je potrebno samo 16 dana. Samo 16 dana da Mikaela Shiffrin pokaže koliko je velika skijašica. Najveća u ovom trenutku, jedan od sigurno pet najboljih koje je ženski svijet skijanja upoznao ikada. Amerikanka je slavila na stazi Erta, na Kronplatzu svoju 83. pobjedu, što znači da je postala skijašica s najviše pobjeda u Svjetskom kupu.

Iza nje je ostala Lindsey Vonn s kojom je dosad dijelila rekord. S 83 pobjede 27-godišnjakinja iz Vaila približila se legendarnom švedskom skijašu Ingemaru Stenmarku koji drži apsolutni rekord u Svjetskom kupu s 86 pobjeda.

Shiffrin je do pobjede stigla s najboljim vremenima u prvoj i drugoj vožnji, a jedina ozbiljna konkurentica bila joj je Švicarka Lara Gut-Behrami koja je za Amerikankom zaostala 45 stotinki. Već trećeplasirana Talijanka Federica Brignone zaostala je gotovo sekundu i pol (+1.43). Nakon što je prošla ciljnu ravninu, Mikaela nije znala kako reagirati, bila je pomalo izgubljena.

"Možda će mi trebati malo vremena da shvatim što da kažem. Ne znam što bih sad rekla". Kasnije je ipak dala komentar.

"Bila sam malo nervozna pred drugu vožnju, jer mrzim čekati, i konačno kada je došlo vrijeme da krenem, onda je sve utihnulo i samo sam gurala što sam jače mogla svaki zavoj. Vozila sam pomalo divlje na nekim mjestima. Čak sam mislila kao neću biti brža od Lare Gut-Behrami, ali sam se nadala da ću biti barem blizu" priznala je Shiffrin. Njen dečko Aleksander Aamodt Kilde je dao svoj komentar:

"Ovi brojevi su za mene jednostavno ludi.Ne mogu to baš opisati, ali način na koji razgovaram s njom, ona jednostavno uživa u skijanju. Ona to voli, ona voli biti bolja", pojasnio je Aleksander.

Shiffrin je današnjom, petom veleslalomskom pobjedom u ovoj sezoni, preuzela vodstvo u redoslijedu za Mali kristalni globus s 500 bodova, 49 više od Talijanke Marte Bassino. Trećeplasirana Gut-Behrami zaostaje za Amerikankom za 63 boda.

U redoslijedu za Veliki kristalni globus Shiffrin je sakupila 1417 bodova, a na drugo mjesto se probila Gut-Behrami koja ima 861 bod. Treća je Slovakinja Petra Vlhova s 846 bodova.

 

Kopirati
Drag cursor here to close