Pao na spravi i ostao bez medalje

Srbić: Idem plakat malo u sobu jedan dan i to je to

"Dogodio mi se pad za koji nisam siguran jesam imao ikad u cijelim vježbama imao pad iz toga elementa", rekao je za HRT nakon nastupa Srbić.
Sport / Ostali sportovi | 05. 08. 2024. u 16:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Današnja takmičenja u gimnastici bila su izuzetno zanimljiva. Hrvatski gimnastičar Tin Srbić ostao je bez medalje nakon teškog pada, dok je zlato u natjecanju na preči osvojio Japanac Oka Shinnosuke. Olimpijski i svjetski viceprvak je u polufinalu bio drugi, a finale je završio kao osmi s ocjenom 11.333 nakon što je pao s preče a onda i pogriješio.

Zlato je osvojio Shinnosuke, koji je osvojio broncu na ručama, s ocjenom 14.533, dok je srebro pripala Kolumbijcu Angelu Barajasu. Broncu su podijeli Kinez Zheng Boheng (13.966) i Tajvanac Chia Hung Tang (13.966).

"Vidio sam kako ide finale, opet nešto čudno. Ne znam što se zadnje vrijeme događa s tom prečom. Vjerojatno svi pretjerujemo sa težinama i događaju se ovakvi padovi. Prošlo mi je kroz glavu. Sve isto kao i zadnje olimpijske, da smanjim početnu ocjenu. Kad sam stao dolje, rekao sam si nemoj mijenjati plan, idemo, rekao je Srbić na početku pa nastavio:

"Krenulo je ok. Ništa savršeno, ali krenulo je skroz ok. Da kad bi tim tempom došlo do kraja, da bi to bilo u ovakvom finalu zlato. Mislim da mi je to netko rekao prije. Ali dogodio mi se pad za koji nisam siguran jesam imao ikad u cijelim vježbama imao pad iz toga elementa.

Hrvatski gimnastičar bio je vidno razočaran, bilo je jasno da je želio drugu medalju zaredom na OI-ju, odnosno da je ciljao i na onu najsjajniju:

"Tužan sam, ne znam što da kažem. Žao mi je što svi koji su gledali na ovaj za nas lijep dan, nije bio za mene dan pobjede. Čestitam svima taj dan. Nadam se da će ga lijepo proslaviti. Ja ću biti tužan, idem plakat malo u sobu jedan dan i to je to, idem dalje. Nemam što", rekao je nakon nastupa za HRT Srbić.

Kopirati
Drag cursor here to close