Sarajevo Run Fest 2024.

Stenly Kipruto iz Srbije najbrži na NLB Sarajevo polumaratonu

Polumaraton je pokazao da glavni grad BiH sa svojom bogatom povješću i kulturom, može biti domaćin velikih međunarodnih događaja, okupljajući ljude iz cijelog svijeta u duhu mira, prijateljstva i sportskog duha.
Sport / Ostali sportovi | 23. 09. 2024. u 16:53 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završen je Sarajevo Run Fest 2024. – događaj koji je okupio trkače iz čak 50 zemalja, pretvarajući glavni grad Bosne i Hercegovine u pravu sportsku metropolu. Bez obzira na različite jezike i kulture sudionika, svi su dijelili istu strast prema trčanju i želju da osjete energiju Sarajeva.

Najbrži u okviru NLB SARAJEVO POLUMARATONA bili su Stenly KIPRUTO (1:07:45) i Olivera JEVTIĆ (1:18:33). Drugi su kroz cilj prošli Ivan Bubnov (1:09:39) i Tea Faber (1:19:16). Treće mjesto osvojili su Mlađen Samardžić (1:10:58) i Slađana Stamenković (1:19:35).

Najbrži u konkurenciji Bosanaca i Hercegovaca bili su Amela Trožić i Mlađen Samardžić.

Na cilju su trkači dočekani aplauzom i osmjehom, a mnogi su izrazili oduševljenje gostoprimstvom Sarajeva i organizacijom događaja.

Atmosfera tokom trke bila je ispunjena entuzijazmom, navijačima duž cijele staze i zvucima tradicionalne bosanske muzike koja je dodatno motivirala trkače.

Održavanje ovakvog događaja nije bilo samo sportski pothvat, već i važan korak u promociji Sarajeva kao destinacije za sportski turizam. Polumaraton je pokazao da glavni grad BiH sa svojom bogatom povješću i kulturom, može biti domaćin velikih međunarodnih događaja, okupljajući ljude iz cijelog svijeta u duhu mira, prijateljstva i sportskog duha.

“Sarajevo Run Fest je više od sportskog takmičenja, jer predstavlja zajednicu ljudi posvećenih zdravom načinu života, prijateljstvu i neprekidnoj potrazi za ličnim granicama. Posebno smo ponosni na činjenicu da su u Sarajevo stigli trkači sa svih meridijana. Naša misija ostaje ista – da inspiriramo ljude svih uzrasta i svih nivoa fizičke spremnosti da izađu iz svojih zona komfora, prevaziđu izazove i podijele radost kretanja. Zahvaljujem se našim sponzorima, volonterima, i naravno, svakom sudioniku, jer bez njih ovaj festival ne bi bio moguć. – rekao je Goran Ćorić, direktor Sarajevo Run Festa.

ZAJEDNO SARAJEVOM osvajali smo kilometre zdravlja kroz različite trkačke formate, uključujući novu G-drive 5k utrku i Intersport Fun Run. Ove dvije utrke pružile su jedinstvenu priliku svim sudionicima da se pridruže velikom sportskom događaju, bez obzira na nivo fizičke spremnosti.

G-drive 5k utrka, kao potpuno novi format na ovogodišnjem festivalu, okupila je rekreativce i entuzijaste koji su željeli da testiraju svoje granice na kraćoj, ali izazovnoj stazi.
Intersport Fun Run, s druge strane, privukao je brojne porodice, prijatelje i one koji su željeli da se zabave i uživaju u opuštenijem tempu. Utrka je bila prava proslava zdravog života, gdje su sudionici svih uzrasta zajedno uživali, dijeleći smijeh i radost na svakom koraku.

Mala raja već je prvog festivalskog dana timski prošla kroz cilj, a svi su pobjednici. Oni su osvojili nezaboravno iskustvo, poneki slatkiš, ali najvrjedniji poklon za njih su svakako osvojene zdrave navike. Crvena jabuka Bambini marathon i ove godine bila je najbučnija i najveselija utrka.

Srcem činimo razliku

Njegujemo filantropski karakter utrka. Pokrenuli smo posebnu humanitarnu akciju u okviru Sarajevo Run Festa '24. Prikupljali smo sredstva za liječenje našeg hrabrog Elvira Ćuzovića.
Titulom “Duša od čovjeka” - priznanje za humanost i izuzetan doprinos ovoj akciji – nagrađen je Edhem Smriko.

Vidimo se na Run Festu 2025. godine

Kopirati
Drag cursor here to close