Burno u Bakuu

Svađa Verstappena i Russella

"Kao vozač, tu sam da se borim i pobjeđujem, i neću da se suzdržavam samo zato što je on vodeći u prvenstvu ili svjetski prvak", rekao je Russell.
Sport / Ostali sportovi | 30. 04. 2023. u 10:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dosta burno je bilo na jučerašnjoj sprint utrci u Bakuu. Vozač Mercedesa George Russell je u drugom zavoju utrke u Azerbajdžanu imao kontakt s Maxom Verstappenom i oštetio mu lijevu stranu bolida. Vozač Red Bulla nije najbolje primio oštećenje svojeg vozila pa je nakon utrke napao Britanca. Russell se branio i pokušao mu objasniti da nije imao grip, a Verstappen mu je odgovorio kako nitko nije imao grip.

"Nije bilo namjerno, stari. Nisam imao gripa. Blokirao sam kotače", rekao je Russell

"Stari, nitko od nas nema gripa. Svi morate ostaviti malo prostora", odgovorio mu je Verstappen.

"Znam, znam. Pogledaj onboard", odvratio je George i odšetao dalje.

"Da, naravno. Idući put očekuj isto, znaš!", doviknuo je Verstappen za njim i potiho, ali dovoljno da se čuje u prijenosu dodao:

"Šupčina."

Verstappen se nasmijao na objašnjenje da je to bio Russellov zavoj jer bio ispred na vrhu zavoja i ovako komentirao incident:

"Da, on je jako dobar u objašnjavanju i stvaranju izlika. Svi su imali hladne gume i mislim da sam imao puno pravo biti s vanjske strane. Nisam ni riskirao previše, dao sam mu dovoljno prostora jer sam znao da ćemo biti paralelno, ali trebate suradnju dvoje ljudi da biste čisto prošli zavoj, a on nije surađivao," kaže Verstappen.

"Kao vozač, tu sam da se borim i pobjeđujem, i neću da se suzdržavam samo zato što je on vodeći u prvenstvu ili svjetski prvak. Iznenađen sam što je pokušao da se održi s vanjske strane ipak je ovo ulična trka i on ima mnogo više da izgubi nego ja. Kontakt nije bio namjeran, želio sam da imamo čistu borbu, iznenadio me je njegov otpor“, pojasnio je dan kasnije Russell.

Kopirati
Drag cursor here to close