Za ljubitelje adrenalina

Svečano otvoren Blidinje BIKE Festival

Organizatori se nadaju da će festival i dalje ostati tradicionalan događaj koji će svake godine privlačiti sve veći broj sudionika i posjetitelja, doprinoseći razvoju sporta i turizma u Bosni i Hercegovini.
Sport / Ostali sportovi | 12. 07. 2024. u 20:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na VIP prezentaciji i panel diskusiji na temu sporta i turizma, koja je održana u petak, 12.7.2024., u Visitor centru Blidinje, prisustvovao je velik broj visokih uzvanika. Među njima su bile i predsjednica Federacije BiH, gđa. Lidija Bradara te ministrica Nasiha Pozder ministrica u Ministarstva okoliša i turizma F BiH.

Govornici na panel diskusiji bili su Marija Vukoja u ime Visit Blidinje, Ivan Jurilj iz ureda Vlade ZZH za EU integracije, Nedo Pinezić stručnjaka i promotora vrijednosti obiteljskog i ruralnog turizma u Hrvatskoj, te Toni Zorić kao organizator i predsjednik Biciklističkog saveza BiH.

Događaj je svečano otvorila predsjednica Federacije BiH, gđa. Lidija Bradara, koja je pozdravila sve prisutne. Nakon toga, uslijedili su pozdravni govori predsjednice Vlade HNŽ, Marije Buhač, predsjednika Vlade ZZH Predraga Čovića i predsjednika Vlade HBŽ Ivana Vukadina. Svi govornici su istaknuli značaj ovakvih događaja za razvoj turizma i sporta u regiji te su izrazili podršku daljnjem razvoju Continental Blidinje BIKE Festivala.

Continental Blidinje BIKE Festival, koji se održava u Parku prirode Blidinje, najveći je biciklistički festival u Bosni i Hercegovini. Ove godine festival će trajati tri dana, do nedjelje, 14.7.2024., i uključivati će raznovrsan program i događaje gdje će se zasigurno pronaći ponešto za svakoga. Posebno se ističu profesionalne utrke Balkanskog prvenstva i UCI Class 1 maraton utrka koja je privukla preko 250 natjecatelja koji će se u nedelju boriti za naslov Balkanskog prvaka i UCI bodove koji su im bitni za Olimpijske igre.

Organizatori festivala, udruga HerzegovinaBike, istaknuli su važnost ovog događaja za promociju biciklizma, održivog turizma i prirodnih ljepota Parka prirode Blidinje. "Ovaj festival nije samo sportski događaj, već i prilika za promociju našeg prekrasnog kraja i poticanje održivog turizma. Upravo u ovim trenucima događa se jedna velika promocija Parka prirode Blidinje i Bosne i Hercegovine u cijelosti kao turističke destinacije i na to smo jako ponosni," rekao je Toni Zorić, predsjednik udruge HerzegovinaBike.

Osim biciklističkih utrka, posjetitelji festivala moći će uživati u raznim pratećim sadržajima, uključujući sajam lokalnih proizvođača iz Hercegovine i outdoor opreme, radionice, i gastro ponudu lokalnih delicija. Organizatori očekuju veliki broj posjetitelja koji će posjetiti Park prirode Blidinje ovog vikenda, što će dodatno doprinijeti razvoju turizma i ekonomiji lokalne zajednice.

Continental Blidinje BIKE Festival je još jednom pokazao da je mjesto gdje se susreću sport, priroda i turizam te da ima veliki potencijal za daljnji rast i razvoj.

Kopirati
Drag cursor here to close