Euro 2024

Talijani iz Zagreba odnijeli broncu, Mađari podbacili

Mađarska niti je u napadu mogla što pogoditi, a u obrani se nisu znali obraniti šutevima talijanske vanjske linije. Malo s lijeve, malo s desne strane.
Sport / Ostali sportovi | 16. 01. 2024. u 18:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

MAĐARSKA - ITALIJA 7:12 (1:4, 2:4, 1:2, 3:2)

ZAGREB - Plivalište uz Savu. Gledatelja 500. Suci: Alexandrescu (Rumunjska) i Putniković (Srbija). Opunomoćenici: Bebić (Hrvatska) i Ramos (Portugal).

MAĐARSKA: Banyai (8 obrana), Tatrai 2, Molnar, Pohl, Nagy, Vi. Vigvari 3, Nagy 1, Burian 1, Kovacs, Ve. Vigvari, Vismeg, Harai, Gyapjas (1 obrana). IZBORNIK: Zsolt Varga.

ITALIJA: Del Lungo (8 obrana), Di Fulvio, Condemi, Marziali, Fondelli 3 (1-1), Cannella 2, Renzuto 1, Echenique 3, Presciutti, Bruni, Di Somma, Velotto, Nicosia. IZBORNIK: Alessandro Campagna.

PETERCI: Mađarska -, Italija 1-1.

Prije 12 godina, u istom ovom gradu, a zamalo i istom bazenu, samo otvorenom, koji metar južnije od zatvorenog plivališta uz Savu, Settebello je osvojio srebro na Europskom prvenstvu. Te su godine u finalu uvjerljivo poraženi od Barakuda (7:3), ali bili su presretni jer se Italija nakon nekoliko godina lutanja vratila u vrh europskog i svjetskog vaterpola. U konačnici, već godinu kasnije su u Šangaju osvojili naslov svjetskog prvaka.

Talijani odnijeli medalju

U utorak, ali nepunih 12 godina kasnije, Talijani su iz Zagreba odnijeli još jedan komplet medalja. Ovog puta brončanih, ali i to su Talijani bučno proslavili. Jako su brzo riješili pitanje pobjednika, praktički već početkom druge četvrtine (6:1) protiv Mađarske. Simpatični mladići izbornika Zsolta Varge "pali" su u zadnje dvije utakmice ovog prvenstva. Poraz u polufinalu od Hrvatske, očito je ovim mladićima psihološki teško pao. Ili su se "ispuhali" u prijašnjim utakmicama, ali nisu bili za prepoznati. Njihova daleko najlošija utakmica na turniru, u baš svim segmentima, pišu Sportske novosti.

Mađarska niti je u napadu mogla što pogoditi, a u obrani se nisu znali obraniti šutevima talijanske vanjske linije. Malo s lijeve, malo s desne strane. Pokušao je izbornik Varga i zamjenom vratara, pa je mladog Gyapjasa (20) zamijenio nešto stariji Banyai (23). Nije baš jako puno pomoglo iako je Banyai obavio sasvim solidan posao, samo što nije dobivao pomoć kolega u obrani.

Italija je je već nakon 10 minuta vodila 6:1.

Mađarska je sredinom druge četvrtine uspjela smanjiti na 6:3, počela se nešto bolje braniti, slutilo je na mogućnost povratka, ali kada tri uzastopna napada Mađarska nije iskoristila za "spuštanje" na dva gola minusa, slijedila je kazna. Bivši primorjaš, inače Argentinac pod kapicom Italije, Gonzalo Echenique, te Alessandro Velotto torpedirao mađarski brod. U poluvremenu 8:3, to bi protiv Italije teško stigla i najjača Mađarska.

Kopirati
Drag cursor here to close