Judo klub Neretva

Tri europske medalje stigle u Mostar

Tim BiH na europsko prvenstvo vodio je mostarski trener, Majo Ćeško gdje je pripremio svoje natjecatelje za dvije kategorije.
Sport / Ostali sportovi | 16. 05. 2022. u 08:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportski centar Zamet bio je centar europskog judo svijeta tijekom proteklog vikenda.

Na riječkom tatamiju 222 natjecatelja iz 18 država tražilo je put prema titulama europskih prvaka, a među njima i šest bosanskohercegovačkih imena.

Šest reprezentativaca 

Grad Rijeka, u kojoj judo ima veliku tradiciju i ulogu, još jednom je pokazao kvalitetu organizacijskih sposobnosti te doveo veliki broj natjecatelja na Europsko kata prvenstvo.

Na put za Rijeku, krenulo je 6 reprezentativaca BiH, svi članove mostarske Neretve. Ovo je ujedno bio i povijesni nastup BiH u kategoriji judo kata i kategoriji ENBU judo.

Tim BiH na europsko prvenstvo vodio je mostarski trener, Majo Ćeško gdje je pripremio svoje natjecatelje za dvije kategorije.

Foto: PR / Tri europske medalje stigle u Mostar 

U kategoriji seniora do 23 godine za BiH po prvi put nastupili su u paru Srđan Ajvaz i Adnan Demirović, gdje su osvojili sjajno 9.mjesto u vrlo jakoj konkurenciji europskih država koje se već godinama natječu u ovoj disciplini (Nage-no-Kata) te imaju iza sebe veliki broj sjajnih rezultata.

U kategoriji juniora do 18 godina za BiH nastupila su dva para, a to su Dragan- Paol Senkić i Rino Vrljić te Josip Previšić i Domagoj Jozeljić.

Ova četiri sjajna sportaša već su prvog dana natjecanja ostvarila ulazak u finalni blok zajedno s ekipom iz francuske gdje su narednog dana odmjerili snage.

Srebrni i brončani 

Prvi bh. par (Senkić-Vrljić) osvojio je srebreno odličje za samo 30 bodova manje od prvoplasiranih Francuza, dok je drugi bh. par (Previšić-Jozeljić) osvojio brončano odličje za samo 13 bodova manje od drugoplasiranog bh. para.

"Obzirom da im je ovo prvi nastup možemo i moramo biti ponosni na ove sjajne dečke koji su branili boje BiH i boje mostarske Neretve", kazali su iz Judo kluba "Neretva".

Pored ove discipline (kata) koju zovu i "The art of judo" mostarski judaši nastupili su i u disciplini ENBU judo. Također, po prvi put BiH ima predstavnike i u ovoj nimalo laganoj disciplini.

Nastup ENBU judo upriličen je na samoj svečanosti otvaranja Europskog prvenstva gdje su natjecatelji BiH dobili najviše bodove i veliki pljesak publike i svih međunarodnih sudaca.

U Bosnu i Hercegovinu stižu medalje zlatnog, srebrenog i brončanog sjaja, a grad Mostar je bogatiji za još nekolike europske medalje.

Kopirati
Drag cursor here to close