Bakterija je u pitanju

Triatlonka iz Belgije završila u bolnici nakon plivanja u Seini

"Ovo je cirkus sa sportašima kao lutkama," rekao je belgijski triatlonac Marten Van Riel.
Sport / Ostali sportovi | 04. 08. 2024. u 23:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizatori nisu odustajali. Jesu prolongirali takmičenje, ali Seina je već dugo vremena bila glavna opcija. I netko je u takvoj situaciji morao "platiti ceh". Claire Michel je velika zvijezda triatlona u Belgiji, osvajala je medalje na europskim i svjetskim prvenstvima. U Parizu je morala odustati od nastupa.

Belgijski olimpijski odbor (COIB) se oglasio saopćenje u kojem stoji sljedeće:

"Nažalost, Claire Michel je bolesna i štafeta se morala povući iz natjecanja. COIB i belgijski triatlon se nadaju kako će se izvući pouke za buduća triatlonska natjecanja na Olimpijskim igrama. Ovdje mislimo na mogućnost treniranja, kao i formata natjecanja koji se moraju unaprijed razjasniti kako bi se osiguralo da nema neizvjesnosti za sportaše, pratnju i navijače."

Kako prenose pojedini mediji u Belgiji, Claire Michel se već četiri dana nalazi u bolnici i navodno je zaražena bakterijom E.coli koja uzrokuje želučane i crijevne probleme i kako se pretpostavlja, bakteriju je "pokupila" u rijeci Seini.

"Ovo je cirkus sa sportašima kao lutkama," rekao je belgijski triatlonac Marten Van Riel.

Kvaliteta vode Seine izazivala je kontroverze tijekom Igara, a nekoliko je treninga otkazano. Natjecanje za muškarce odgođeno je za prošlu srijedu, da bi se na kraju održalo istog dana kad i za žene. Organizatori su u nedjelju rekli da su uvjereni da će se štafeta u ponedjeljak održati unatoč otkazivanju nedjeljnog treninga.Claire Michel je trebala nastupiti u mješovitoj štafeti Belgije.

Kopirati
Drag cursor here to close