NHL liga u šoku

U tragičnoj nesreći poginula hokejaška zvijezda Johnny Gaudreau

U 11 sezona u NHL-u postigao je 243 gola i imao 500 asistencija. Sedam puta je biran u All-Star ekipu. Pet puta je nastupio za američku reprezentaciju na svjetskim prvenstvima i bio vlasnik dva rekorda.
Sport / Ostali sportovi | 31. 08. 2024. u 09:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prometnoj nesreći koja se dogodila na cesti u New Jerseyju, tragično su stradali Johnny Gaudreau (31) i njegov brat Matthew (29). Braća su vozila bicikle kada je na njih naletio automobil dok je pokušavao mimoići dva sporija vozila. Vozač je optužen za smrt dvije osobe, a sumnja se kako pišu mediji u Americi da je vozio u alkoholiziranom stanju.

Mnoge ljubitelje hokeja ova vijest je šokirala, jer je Johnny Gaudreau bio velika zvijezda ovog sporta. U NHL je stigao 2013. godine, odigrao je devet sezona u Calgary Flamesima te dvije za Columbus Blue Jacketse. Prije dolaska u najbolju hokejašku ligu svijeta, Gaudreau je igrao za Boston College.

"Columbus Blue Jackets su šokirani i shrvani ovom nezamislivom tragedijom. Johnny nije bio samo veliki hokejaš već, što je još važnije, suprug, otac, sin, brat i prijatelj pun ljubavi. Jako će nam nedostajati i učinit ćemo sve što možemo da podržimo njegovu obitelj i jedni druge kroz ovu tragediju", objavio je klub za koji je Gaudreau u posljednje dvije sezone postigao 33 pogotka i imao 101 asistenciju.

U 11 sezona u NHL-u postigao je 243 gola i imao 500 asistencija. Sedam puta je biran u All-Star ekipu. Pet puta je nastupio za američku reprezentaciju na svjetskim prvenstvima i bio vlasnik dva rekorda: s 43 boda i 30 asistencija u utakmicama na svjetskim prvenstvima bio je najbolji američki reprezentativac, nadmašivši Patricka Kanea u obje kategorije na ovogodišnjem SP-u, na kojem je reprezentacija SAD-a osvojila peto mjesto.

Povjerenik NHL-a Gary Brettman rekao je da je liga "šokirana i ožalošćena" Gaudreauovom tragičnom smrću.

Kopirati
Drag cursor here to close