Nakon smrti hojekaša

Ubojstvo ili nesretni događaj?

Neki u svojim tvrdnjama idu toliko daleko, mišljenja su da je Petgrave namjerno podigao nogu u želji da ozljedi nesretnog Adama Johnsona.
Sport / Ostali sportovi | 31. 10. 2023. u 12:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon tragedije koja se godila u Engleskoj, pregledavanja snimka, ponavljanja, postavlja se jedino moguće pitanje u ovom trenutku. Koliko je mogao hokejaš Sheffield Steelersa Matt Petgrave mogao biti neoprezan da napravi ono što je napravio?

Neki u svojim tvrdnjama idu toliko daleko, mišljenja su da je Petgrave namjerno podigao nogu u želji da ozljedi nesretnog Adama Johnsona. Johnson je Amerikanac, zato nije ni čudo što se velike polemike oko ove tragedije vode po različitim sportskim kanalima.

"Sigurno da je pokušao ući u kontakt. Ali mislim li da se probudio i rekao: "Danas ću ubiti nekoga"? Ne. Ubojstvo je prilično teška riječ. Vidio sam udarac. Vidio sam nogu. Užasno. Ne mogu više ni pogledati snimku - rekao je Sean Avery, bivši NHL hokejaš koji je igrao za Detroit, Los Angeles, New York i Dallas. Usput, Avery je kritizirao tanke oštrice od titanija koje hokejaši trenutno koriste.

"Moram sve upozoriti da je tehnologija užasna u našoj državi. To su puno tanje i oštrije klizaljke nego one koje smo prije koristili. Još su od titanija. Bila su već dva slučaja teških ozljeda zbog toga. Imam trogodišnjeg sina koji igra hokej. Ovo je bilo užasno za vidjeti", zaključio je.

Voditelj FOX-a Jesse Waters otišao je korak dalje i cijeli slučaj nazvao "ubojstvom". Petgravea, koji je igrač s najviše isključenja u ligi, nazvao je prljavim hokejašem i ustvrdio da je za njega to izgledalo kao ubojstvo.

"Policija istražuje ovaj slučaj jer ovo izgleda kao ubojstvo. Po meni ovo izgleda kao ubojstvo", poručio je Waters.

Voditelj Fox-a je pričao o tome koliko je Matt Petgrave "prljav igrač". Pa tako kažu kako je u periodu od 2013-2017 godina imao 328 kaznenih minuta u karijeri. Dok je igrao u Kanadskoj hokejaškoj ligi 2010. godine, Petgrave je suspendiran na pet utakmica, kasnije je 2018. godine suspendiran na neodređeno vrijeme.

Iz Engleske stižu potvrde kako je policija otvorila istragu o smrti Adama Johnsona. Inače, radi se o uobičajenoj proceduri kod ovakvih slučajeva.

"Naši službenici ostaju na mjestu događaja i provode očevid. Istraga o okolnostima incidenta i dalje je u tijeku. Potičemo javnost da izbjegava špekulacije o incidentu dok nastavljamo našu istragu", rekao je glasnogovornik policije Južnog Yorkshirea.

Kopirati
Drag cursor here to close