Ukrajinac i dalje neporažen

Usyk je slavio, ostala dilema iz pete runde

"Danielu je oduzeta pobjeda", izjavio je menadžer britanskog borca nakon borbe.
Sport / Ostali sportovi | 27. 08. 2023. u 09:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Daniel Dubois nije mogao ništa napraviti Oleksandra Usyka. Koji je tako i dalje neporažen nakon svoje 21. borbe. Iako je ostala jedna dileme nakon završene borbe na rasprodanoj Tarczynski Areni u Wroclawu.

Je li aperkat Dubois bilo zaista toliko nisko? Udarac nakon kojeg se srušio Usyk, udarac za koji je sudac u ringu ocijenio da je bio nedopušten. Početkom pete runde.

Luis Pabon je dozvolio po pravilima pet minuta oporavka Ukrajincu koji su vratio u meč i na kraju slavio prekidom u devetoj rundi. Na kraju je usporena snimka pokazala je kako je udarac odsjeo na nedozvoljeno mjesto, ali malo je nedostajalo da udarac odsjedne iznad međunožje i bude u potpunosti legalan.

Usyk je pristao nastaviti meč nakon otprilike tri minute pauze, ali kut mu je sugerirao da uzme još malo vremena za oporavak. Usyk je poslušao svoje trenere. Do tog trenutka, Oleksandr je bio bolji u ringu bez dileme. Krajem osme runde je Dubois prvi put završio u nokdaun, pa je Usyk osjetio priliku da meč završi prije kraja.

U devetoj rundi pogađa prednjim direktom Duboisa koji ide ponovo u nokdaun, nakon čega Pabon prekida meč. Dubois nije mogao nastaviti i Usyk je nokautom obranio svoje tri titule svjetskog prvaka. U verzijama WBO, WBA i IBF. Za Ukrajinca je to bila 21. profesionalna borba u kojoj je stigao do 21. pobjede, a 14. put je slavio nokautom. Daniel Dubois je također bio 21. put u profesionalnom ringu u kojem je drugi put poražen, dok je od svojih 19 pobjeda njih 18 ostvario nokautom, u skladu sa svojim nadimkom "Dynamite".

Nakon meča se Dubois i njegov menadžer nisu mogli pomiriti s takvom odlukom.

"Danielu je oduzeta pobjeda", izjavio je menadžer britanskog borca nakon borbe.

"Kako ovo može biti nisko!", vikao je Dubois nakon što je na velikom ekranu vidio snimku tog udarca s početka pete runde.

Carl Frampton, bivši sjevernoirski boksač i bivši svjetski prvak u WBA verziji u perolakoj i super-bantam kategoriji, za TNT je komentirao kako je Dubois oštećen odlukom sudaca.

"I dalje ne mislim da je to bio prenizak udarac.Kada sam ga prvi put vidio, nije mi izgledao prenisko, a ne izgleda mi ni sada. Bio je to udarac u tijelo i trebao je biti priznat, a Daniel Dubois je sada trebao biti svjetski prvak", rekao je Frampton.

Slično mišljenje ima i Richie Woodhall, bivši svjetski prvak prema WBC verziji u super-srednjelakoj kategoriji.

"Bio je to udarac na granici i prsti će biti upereni u suca, posebice iz Duboisovog tabora, rekao je Woodhall.

Kopirati
Drag cursor here to close