Prvi put nakon Calgaryja 1988 godine

Van der Poel zlatni Šveđanin

Čovjek koji je prošle godine oborio svjetski rekord na 5000 metara u Salt Lake Cityju je pobjedio Nizozemca Patricka Roesta.Sa 6:09.31 Roest je dugo vremena držao prvo mjesto, a ujedno je tim rezultatom oborio olimpijski rekord na ovoj dionici.
Sport / Ostali sportovi | 06. 02. 2022. u 14:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tomas Gustafson je bio švedski junak na igrama u Calgaryju 1988. godine. Šveđanin je obranio zlato iz Sarajeva na 5000 metara, te je dodao još jedno ono na 10.000 metara. Nakon njega Šveđani su čekali 33 godine, do Pekinga i Nilsa Van der Poela.

Čovjek koji je prošle godine oborio svjetski rekord na 5000 metara u Salt Lake Cityju je pobjedio Nizozemca Patricka Roesta.Sa 6:09.31 Roest je dugo vremena držao prvo mjesto, a ujedno je tim rezultatom oborio olimpijski rekord na ovoj dionici. No, sve mu je na samom kraju 'ukrao' Šveđanin koji je uz 6:08.84 postao novi olimpijski rekorder, a ujedno i nositelj zlatne medalje u Pekingu.

Brončanu medalju osvojio je Norvežanin Hallgeir Engebraaten (6:09.88), dok je bez medalje (na devetom mjestu) ostao legendarni, veliki 35-godišnji Nizozemac Sven Kramer koji je u ovoj disciplini bio nedodirljiv na posljednje tri olimpijade.

"Očekivao sam bolji rezultat, ali podsjećam ne tako davno sam odradio jednu operaciju na leđima, imao sam problema nije bilo lako na stazi. Vjerujem da će biti bolje u timskoj potjeri i masovnom startu," naglasio je Kramer.

Van der Poel je bio poprilično iscrpljen nakon posljednje utrke:

"Trenutno sam prilično prazan i umoran, pokušat ću smisliti nešto za reći. Poprilično sam emotivno ispražnjen u ovom trenutku. Nisam ni mogao zamisliti da će se stvari ovako razvijati. Zaista sam sretan kako je ispalo sve na kraju."

Kopirati
Drag cursor here to close