Svaka čast!

Veliki uspjeh Borsinih judaša na seniorskom prvenstvu Balkana

Na ovom velikom natjecanju sudjelovalo 10 reprezentacija, uključujući najbolje judaše Balkana.
Sport / Ostali sportovi | 01. 09. 2024. u 15:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na seniorskom prvenstvu Balkana, koje se održalo u Istočnom Sarajevu pod okriljem Balkanskog judo saveza, judaši iz Borse ostvarili su vrhunske rezultate, osvojivši čak pet medalja za Bosnu i Hercegovinu. Na ovom velikom natjecanju sudjelovalo 10 reprezentacija, uključujući najbolje judaše Balkana.

Zemlje sudionice bile su: Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Turska, Rumunjska, Bugarska, Grčka, Moldavija, Kosovo, Crna Gora i Albanija.

Petar Kožul,  nastupajući u kategoriji do 66 kg, iznjedrio je brončano odličje u izuzetno jakoj kategoriji. Iako je u prvom kolu poražen od reprezentativca Kosova Muhamedina Veselog, Petar se kroz repasaž uspio vratiti u borbu za medalju. Svojim pobjedama nad Turčinom Sedatom Durmusom i Crnogorcima Abidom Kurpejovićem i Emilom Sinanovićem, osigurao je zasluženo brončano odličje.

Mia Maksumić, koja se natjecala u kategoriji do 57 kg, također je briljirala. Nakon što je ždrijebom puštena u prvom kolu, u drugom kolu je nadvladala Turkinju Ustun Zeynep Serru, dok je u polufinalu pružila jak otpor nositeljici europskih medalja, Kosovarki Loxhi Flaki, ali je ipak poražena. Međutim, u borbi za broncu, Mia je dokazala svoju kvalitetu, svladavši Turkinju Asli Das, i tako donijela još jednu medalju za Borsu.

Johana Elisabeth Klinger, nastupala je u kategoriji do 70kg.

Iako je u prvom kolu poražena od Rumunjke Veranes Gorg Maidelines, Johanna je kroz repasaž uspjela doći u borbu za medalje, u kojoj je pobjedom nad Draganom Paunić iz Bosne i Hercegovine osigurala srebrno odličje.

Osim  pojedinačnih uspjeha, Mia i Johanna su dale značajan doprinos i u ekipnom dijelu natjecanja, gdje su zajedno s reprezentacijom Bosne i Hercegovine osvojile srebrene medalje. U napetim ekipnim mečevima, reprezentacija BiH je pobijedila reprezentacije Turske i Sjeverne Makedonije, dok su u finalu ipak poražene od reprezentacije Crne Gore.

Kopirati
Drag cursor here to close