Verstappen: Ocon je pi*ka

Verstappen kažnjen “radom za javno dobro” zbog sukoba s Oconom

“Max Verstappen je ušao u FIA-inu garažu za vaganje, otišao direktno do Estebana Ocona i nakon nekoliko riječi započeo svađu nekoliko puta snažno odgurnuvši i udarivši Ocona u prsa.”
Sport / Ostali sportovi | 12. 11. 2018. u 09:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon razgovora sa sucima donesena je odluka o kazni za Maxa Verstappena zbog naguravanja s Estebanom Oconom, do kojega je došlo poslije završetka svečane ceremonije proglašenja pobjednika na VN Brazila.

Mladi Nizozemac je dužan odraditi dva dana društveno korisnog rada za FIA-u.

Podsjetimo, Max Verstappen bio je u vodstvu utrke sve do 44. kruga i bizarnog sudara s Oconom koji se u prvom zavoju htio vratiti u krug vodećih. Njegov napad nije uspio te je rezultirao okretanjem obojice vozača i Verstappenovim gubitkom izgledne pobjede.

Verstappen je nakon utrke odlučio potražiti Ocona u garaži FIA-e te ga je prilikom susreta nekoliko puta odgurnuo. Suci su obojicu pozvali na razgovor, a krivcem za incident i “namjeran fizički kontakt” je proglašen Verstappen.

Suci su u priopćenju naglasili kako razumiju Verstappenove emocije u tom trenutku te su naglasili kako su se obojica na razgovoru ponašali prikladno i kooperativno.

“Max Verstappen je ušao u FIA-inu garažu za vaganje, otišao direktno do Estebana Ocona i nakon nekoliko riječi započeo svađu nekoliko puta snažno odgurnuvši i udarivši Ocona u prsa.”

“Suci su razumjeli da je Max Verstappen bio iznimno uzrujan zbog incidenta na stazi tijekom utrke te su prihvatili njegovo objašnjenje da mu prvotna namjera nije bila napasti Ocona, ali da je bio iziritiran zbog čega je izgubio strpljenje.”

“Iako suosjećajni s Verstappenovom strašću, suci su zaključili da je obveza sportaša na ovakvoj razini ponašati se prikladno i služiti kao primjer drugim vozačima na svim razinama te su zaključili da je Verstappen u tome podbacio.”

Verstappen je tako zaradio kaznu od dva dana rada za javno dobro po vlastitom nahođenju FIA-e koju mora izvršiti u roku od 6 mjeseci nakon incidenta.

Esteban Ocon prošao je bez daljnjih kazni, Force Indijin vozač kažnjen je u utrci s 10 sekundi stop/go kazne.

Razmaženi dječaci

Max Verstappen je izjavio da se Esteban Ocon ponašao kao ‘pi*ka’ tijekom naguravanja nakon VN Brazila.

Verstappen i Ocon su se izvrtili u prvom zavoju nakon što se Ocon htio vratiti unutar kruga zaostatka za vodećim Nizozemcem.

Incident je Verstappena stajao pobjede, a situacija je kulminirala kada je Verstappen tijekom vaganja započeo naguravanje s vozačem Force Indije.

“Nemam komentara, osim da je bio pi*ka”,” rekao je Verstappen.

Suci su proglasili Ocona kao krivca za incident, te je dobio deset sekundi stop-go kazne.

“Danas smo imali odličan bolid. Jako sam zadovoljan s time i strategija je bila dobra. Sve je išlo po planu dok me nije pokupio,” nastavio je Verstappen.

“Kazna je dovoljan dokaz da je on kriv.”

“Odjednom se vozač koji zaostaje za krug utrkuje sa mnom i radi glupe poteze. Što sam trebao učiniti?”

“Moja kazna je to što nisam pobijedio, no nadam se da ćemo se za 15 godina moći smijati o ovom incidentu.”

Verstappen je također rekao kako ga nije briga da li je kazna za Ocona trebala biti oštrija jer to ne mijenja njegov rezultat.

Lewis Hamilton je rekao da bi on drugačije postupio nakon utrke na Verstappenovom mjestu i da je Ocon imao svako pravo vratiti se u krug.

“Naravno da ima pravo, ali mora biti pažljiviji. Oduvijek je bilo tako,” završio je Verstappen.

Kopirati
Drag cursor here to close