Nizozemac ne priča o neiskustvu

Verstappen: Ovo je borba dva vrhunska vozača

"Za mene na kraju dana nije važno jesam li u borbi protiv nekoga mojih godina ili protiv prvaka svijeta, jednostavno znate da su obojica odlični vozači" naglašava Verstappen.
Sport / Ostali sportovi | 03. 12. 2021. u 14:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova staza u finišu sezone. Po prvi put se vozi u Saudijskoj Arabiji, u trenutku kada je borba za naslov prvaka izuzetno zanimljiva i otvorena. Osam bodova koliko ima prednosti Max Verstappen može biti dovoljno za naslov prvaka, ali i ne mora. Jer Lewis Hamilton sjajno vozi u ovoj završnici.

Posebno posljednje dvije utrke. Verstappen ako želi tron, nešto mora uraditi na ovoj utrci, mora napokon pokazati da je kalibar za naslov prvaka, u protivnom, Lewis uzima i osmu titulu. Opet bude li Lewis ulicama Džede vozio kao u Brazilu i Kataru, Max će morati ponuditi svoje najbolje izdanje ako ga želi pobjediti.

Na pitanje pristunih novinara, je li Lewis u prednosti, jer je ipak čovjek sedam puta osvajao naslove, borio se, pobjeđivao, Max je odgovorio:

"Mislim da je prirodno, naravno, da ste u ovoj fazi karijere bolje pripremljeni nego što ste bili u prvoj ili drugoj sezoni, primjerice kad se Lewis borio za svoju prvu titulu. To je prirodan put i nešto sasvim normalno. Ja također osjećam da sam mnogo bolje pripremljen i mnogo iskusniji sada nego kad sam tek došao u Formulu 1. Ne, ne mislim da to čini veliku razliku jer ta bi se razlika osjetila već ranije tijekom sezone. Borba protiv Lewisa generalno je bila dobra za naš sport. Mladi vozač ide protiv dokazanog svjetskog prvaka, višestrukog svjetskog prvaka. Ja mislim da je to vrlo uzbudljivo. Za mene na kraju dana nije važno jesam li u borbi protiv nekoga mojih godina ili protiv prvaka svijeta, jednostavno znate da su obojica odlični vozači", govorio je Max koji uporno odbacuje priču o eventualnom neiskustvu i pritisku.

"Mislim da smo ove godine okrenuli stvari, poboljšali smo bolid i činjenica da smo do kraja u borbi za titulu vrlo je impresivna s naše strane. Nastojat ću uživati u ovim završnim utrkama. Nije važno gdje ćemo završiti. Imali smo stvarno, stvarno dobru sezonu kao momčad”, naglasio je Verstappen.

Kopirati
Drag cursor here to close