Navijači prekinuli trening

Verstappenu pole na domaćem terenu

Sesija je bila pod crvenom zastavom na početku druge kvalifikacijske runde., jer su navijači prije svega Maxa Verstappena počeli bacati baklje i dimne bombe na stazu, što se do sada nikada nije dogodilo.
Sport / Ostali sportovi | 03. 09. 2022. u 17:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni svjetski prvak u Formuli 1 i vodeći vozač prvenstva, Max Verstappen, ostvario je najbolje vrijeme u današnjim kvalifikacijama za VN Nizozemske.

Nizozemac je za samo 0.021 sekundi prednosti ispred vozača Ferrarija Charlesa Leclerca. Drugi vozač Ferrarija, Carlos Sainz, u drugom brzom krugu uspio ostvariti bolje vrijeme od Lewisa Hamiltona, pa u momčadi iz Maranella mogu biti itekako zadovoljni.

Sergio Perez je očekivao sigurno bolji rezultat od petog mjesta, međutim, napravio je grešku u posljednjem krugu što je upropastilo i krug šestoplasiranog Georgea Russella.Na sedmom mjestu završio je McLarenov Lando Norris, koji je ostvario odličnu prednost u odnosu na Alpineove vozače u borbi za konstruktorske bodove.

Odlične kvalifikacije imali su i Mick Schumacher, koji se kvalificirao osmi te devetoplasirani Yuki Tsunoda. U najbržih deset završio je još Lance Stroll, koji nije sudjelovao u Q3 zbog tehničkog kvara na bolidu. U prvom dijelu kvalifikacija eliminirani su Bottas, Magnussen, Ricciardo, Vettel, Latifi.

Zanimljiva je bila borba između budućnosti i prošlosti Formule 1, ona između Michaela Schumachera i Sebastiana Vettela. Mick je uhvatio vrijeme dovoljno za Q2, dok je Vettel izletio s staze. Sesija je bila pod crvenom zastavom na početku druge kvalifikacijske runde., jer su navijači prije svega Maxa Verstappena počeli bacati baklje i dimne bombe na stazu, što se do sada nikada nije dogodilo.

U tom dijelu kvalifikacija se dogodilo iznenađenje, Alonso je ostao bez Q3, za razliku od Tsonde, Strolla i Micka Schumachera. Gasly, Ocon, Alonso, Zhou i Albon su parkirali svoje bolide nakon drugog dijela kvalifikacija.

Kopirati
Drag cursor here to close