Nakon dvije godine

VIDEO I Čilić spasio dvije meč lopte i otišao u polufinale

Japanac je imao veliku priliku u trećem setu, vodio je 5-3, kod 6-5 je Čilić spasio dvije meč lopte. I to je bilo sve. Uchiyama ima 4-1 u tie breaku, ali onda Marin uzima šest od sedam poena i odlazi u polufinale.
Sport / Ostali sportovi | 22. 09. 2024. u 13:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marin Čilić je u polufinalu ATP turnira u kineskom Hangzhouu. Nakon dvije godine čekanja, ozljeda i oporavaka, Marin je uspio nakon povezati jedan dobar tjedan i plasirati su u polufinale jednog turnira.

Protivnik je u četvrtfinalu bio Yasutaki Uchiyama, Japanac, trenutačno 160. igrač svijeta, meč je trajao dva sata i 47 minuta, Čilić je na kraju bio bolji 6-2, 6-7(4), 7-6(5). Čilić je servirao 19 aseva, a Uchiyama devet. Hrvatski je tenisač imao 40 winnera i 27 neprisiljenih pogrešaka, a Japanac 20 winnera i 19 neprisiljenih grešaka.

Prvi set nije nagovještavao maratonac, s obzirom na to da je Čilić došao do prednosti uz dvostruki break. Marin je na početku drugog izvukao tri break lopte s kojim se susreo ponovo kod 5-5. U tie breaku Uchiyama odlazi na 5-3, uzima set 7-4. Japanac je imao veliku priliku u trećem setu, vodio je 5-3, kod 6-5 je Čilić spasio dvije meč lopte. I to je bilo sve. Uchiyama ima 4-1 u tie breaku, ali onda Marin uzima šest od sedam poena i odlazi u polufinale.

Video: Čilić - Uchiyama

Hrvata u polufinalu čeka 39. tenisač svijeta Amerikanac Brandon Nakashima. Čilić i Nakashima se zasad u karijeri još nisu susreli, a Amerikanac je trenutačno u odličnoj formi.

Kopirati
Drag cursor here to close