Prošao je Red Bull Showrun

VIDEO I Coulthard: Vraćam se u Sarajevo

"Radujem se povratku ovdje sa svojom obitelji, zaista sam uživao u atmosferi, bilo je veoma opušteno. Jedini put kad sam imao ovakav osjećaj bilo je kad sam bio na showrunu u Južnoj Americi", pojasnio je David.
Sport / Ostali sportovi | 10. 06. 2024. u 13:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ayrton Senna je poginuo 1994. godine, u to vrijeme David Coulthard je bio test vozač Williamsa. Udarac za svijet Formule 1 je bio veliki, za njegovu ekipu još veći, ali se priča morala jednostavno nastaviti.

David je upravo nakon velike tragedije dobio priliku u ekipi tada Rothmans Williamsa. Do kraja sezone je odvozio osam utrka i uzeo je 14 bodova. Njegova karijera je trajala upravo 14 godina, nikada nije bio svjetski prvak, ali jeste postao ikona Formule 1, ponajviše kao vozač McLarena. Nije bilo lako, to je bilo vrijeme Michaela Schumachera, ali i Damona Hilla, Mike Häkkinena, Jacquesa Villeneuvea.

U Red Bull je došao 2005. godine, kada su se "udarali" temelji ekipe koja će postati najbolja na svijetu. Oprobao se David u DTM-u, na kraju je ostao vjeran Red Bullu. Publika je u Sarajevu imala priliku vidjeti na licu mjesta kako je to izgledalo nekada kada je David bio u bolidu, kako to izgleda kada u samo par metara od vas projuri bolid Formule 1.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Red Bull Bosna i Hercegovina (@redbullbih)

"Moram reći da je bilo apsolutno fantastično. Reakcija publike je bilanevjerojatna. Četiri sata prije nego smo počeli, vidio sam iz svog hotela da su prijem i energija bili nevjerojatni. Sve je bilo sigurno, vožnja je prošla fantastično. Veliko hvala svim organizatorima, policiji, svima koji su zajednički omogućili da se nešto poput ovog dogodi. Mislim da se možemo složiti da je javnost zaista uživala. Radujem se povratku ovdje sa svojom obitelji, zaista sam uživao u atmosferi, bilo je veoma opušteno. Jedini put kad sam imao ovakav osjećaj bilo je kad sam bio na showrunu u Južnoj Americi, gdje je grad bio veoma miran. Nije bilo ludila, činilo se da sve funkcionira, zaista impresivno. Još jednom, hvala Sarajevo", izjavio je Coulthard nakon Red Bull Showruna.

Kopirati
Drag cursor here to close