Meč je završio u tri ujutro

VIDEO I Đoković: Tko igra tenis u dva ujutro?

"Morao sam da se guram do krajnjih granica fizički kako bih dobio ovaj meč. Ovo su povijesni trenuci, ovakvi mečevi ostaju zauvijek", rekao je Đoković.
Sport / Ostali sportovi | 02. 06. 2024. u 10:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od trenutka kada je postavljen krov na Roland Garrosu, organizatori su dobili dovoljno prostora. U situaciji kada pada kiša, na terenima koji su pokriveni se može igrati "do jutra". Jednostavno, dovoljno je da jedan ili dva meča budu duža, "odu" u pet setova i situacija se počne komplicirati.

Tako su Novak Đoković i Lorenzo Musetti na teren izašli jako kasno. Završili su jako rano, negdje u tri sata ujutro. Đoković je došao na presicu u tri pol. Do sada su rekorderi bili Sinner i Nadal koji su svoj meč završili u 1:26 ujutro. Ovo je poslije, puno poslije.

Video: Đoković - Musetti 

"Bio sam u velikoj nevolji, učinio je Lorenzo da se osjećam nekomforno na terenu, u nekom trenutku nisam znao što da radim – sve je vraćao, pravio wnnere s obje strane, odlično servirao", rekao je Novak, pa dodao:

"Definitivno me je publika pogurala, na 2-2 u četvrtom su počeli da skandiraju moje ime, od tog trenutka sam bio drugi igrač, dobio sam novu energiju. Ne znam što se promijenilo, dotad su navijali za njega, ali sjajno".

Od tog momenta je Novak izgubio još samo jedan gem.

"Jahao sam na tom talasu u petom setu, čvrst je to bio stisak, nisam želio da ispustim momentum. Čujem da je ovo najkasniji finiš u povijesti Roland Garrosa, rekao sam Lorenzu da je bio nevjerojatan i da može da bude ponosan na svoju partiju. Gorka pilula za njega, ali ovo je najbolji tenis koji sam ga video da igra. Blistava mu je budućnost ako nastavi ovako".

Novinari su upitali Novaka i o tome da se činilo da teško dolazi do daha nakon nekih poena.

"Kada se igraju razmjene od 20 i više udaraca u dva ujutru, tko igra u dva ujutru... Musetti je igrao tenis života, nije promašivao, bilo je blatnjavo, "teški" uvjeti zbog kojih nije bilo lakih poena servisom, svaki poen se morao zaraditi. Morao sam da se guram do krajnjih granica fizički kako bih dobio ovaj meč. Ovo su povijesni trenuci, ovakvi mečevi ostaju zauvijek".

Kopirati
Drag cursor here to close