Na službenom vaganju

VIDEO I Hrgović: Vjerujem da ću ga razbiti

Daniel Dubois (20-2, 19 KO) je već ranije za razliku od Hrgovića imao priliku boriti se za naslov svjetskog prvaka, u kolovozu prošle godine zaustavio ga je nitko drugi do Oleksandr Usyk.
Sport / Ostali sportovi | 01. 06. 2024. u 01:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Filip Hrgović je dočekao napokon priliku da se bori za pojas prvaka. Onaj teškaški, privremeni, u verziji IBF. Njegov protivnik će biti Daniel Dubois, a borba će biti održana u sklopu još jedne boksačke priredbe u Rijadu, ovaj put pod nazivom "Queensberry vs. Matchroom: 5v5"

Večer prije održano je službeno vaganje. Najboljem hrvatskom teškašu vaga je pokazala 112,2 kilograma, dok se, u slučaju Britanca zaustavila na 111,5 kilograma. Nakon vaganja uslijedilo je i posljednje sučeljavanje, tijekom kojeg Dubois i Hrgović tridesetak sekundi nisu skidali pogled jedan s drugog.

Video: Službeno vaganje 

Na novinarsko pitanje o očekivanjima u odnosu na večerašnji meč, Hrgović je, na sebi svojstveni način, smireno odgovorio:

"Let‘s get down to business", referirajući se na poznatu Tiestovu pjesmu, a potom nastavio u ozbiljnijem tonu:

"Vjerujem da ću ga razbiti".

Na dodatno pitanje o tome hoće li meč s Duboisom biti najteži u njegovoj karijeri, teškaš iz Sesveta uzvratio je:

"Neće. Razbit ću ga"

Na red je, potom, došao i Dubois koji je kratko rekao:

"Nisam se došao zaj....i, došao sam ovdje zbog rata. Radio sam na svojim mu..ma. Vidjet ćete sve, spreman sam za rat".

Daniel Dubois (20-2, 19 KO) je već ranije za razliku od Hrgovića imao priliku boriti se za naslov svjetskog prvaka, u kolovozu prošle godine zaustavio ga je nitko drugi do Oleksandr Usyk. Nakon toga je
imao samo jednu borbu, onu protiv Jarrella Millera. Drugi poraz u karijeri je doživio na domaćem terenu, u kultnoj dvorani Church House u londonskom Westminsteru savladao ga je Joe Joyce. Dubois je pritom zaradio neugodnu frakturu lijeve orbitalne kosti.

Filip Hrgović ima čistih 17-0, posljednja borba bila je ona protiv Mark De Morija krajem prošle godine.

"Dvije godina sam čekao na borbu za poziciju obveznog izazivača i sada već dvije godine čekam na ono što će se, nadam se, tek dogoditi u budućnosti. Je*u me već četiri godine s tim. Ispričavam se na izrazu, ali nema druge riječi da se opiše to što mi rade s tim IBF-ovim statusom. I više sam nego zaslužio napad na pravi IBF-ov pojas, ali tako je, kako je, vidjet ćemo što će biti", rekao je Hrgović novinaru TNT Sportsa.

Kopirati
Drag cursor here to close