Dramatično u višeboju

VIDEO I Kinezi na zadnjoj rotaciji ostali bez zlata

Su Weide je pao čak dva puta na preči, ostatak ekipe je bio u očaju. Kineski trener, ostali gimnastičari su se hvatali za glavu u nevjerici.
Sport / Ostali sportovi | 30. 07. 2024. u 00:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevjerojatan rasplet timskog višeboja gimnastičara u Parizu. Kinezi su imali sve u svojim rukama, čvrsto su držali zlato, trebalo je samo odraditi posljednju rotaciju, na preči. Kineski gimnastičari su tu prednost stekli odličnim nastupima na karikama, ručama i konju s hvataljkama, dok su Japanci bili bolji na tlu i preskoku.

Međutim, situacija se preokrenula baš na preči. Prvo je Xiao Ruoteng odradio loš nastup, prilikom doskoka je pao. Kinezi nisu ni mogli slutiti kako stvari mogu krenuti po zlu. Su Weide je pao čak dva puta na preči, ostatak ekipe je bio u očaju. Kineski trener, ostali gimnastičari su se hvatali za glavu u nevjerici. Su Weide je zaradio konačnu ocjenu od 11.600 bodova, pa su Japanci dobili priliku.

Daiki Hashimoto je sjajno odradio svoj nastup, (14.566), pratili su ga Takaaki Sugino (14.566) i Shinnosuke Oka (14.433) Japanci su tako uspjeli nadoknaditi više od tri boda zaostatka pa su s ukupnih 259.594 boda završili na prvom mjestu.

Zhang Boheng se potrudio ali njegovih 14.733 nije bilo dovoljno za prvo mjesto. Brončano odličje osvojila je američka reprezentacija s 257.793 bodova. Japancima je ovo osmo momčadsko olimpijsko zlato u višeboju, a prvo nakon što su na najvišem mjestu postolja bili 2016. u Rio de Janeiru. Zlato su im u Tokiju preoteli ruski gimnastičari, za kojima su tada zaostali za samo 0.103 boda.

Video: Ekipni višeboj 

Do ukupno sedmog zlata u povijesti i tek drugog u posljednjih 45 godina, došli su japanski gimnastičari u sastavu Kenta Chiba, Daiki Hashimoto, Kazuma Kaya, Kazuki Minami i Kaito Sugimoto.

Amerikanci su bili uvjerljivo najbolji na parteru, no ni na jednoj preostaloj spravi nisu bili među dvije najbolje reprezentacije. Njih su predstavljali Asher Hong, Paul Juda, Yul Moldauer, Frederick Richard i Khoi Young.

Kopirati
Drag cursor here to close