Rafa se oprostio od Roland Garrosa?

VIDEO I Nadal: Ne znam hoću li se vraćati na ovaj turnir

"Vrlo je vjerojatno da se više neću vraćati na Roland Garros, ali nije skroz sigurno. Sada mnogo bolje osjećam lopticu nego prije dva mjeseca", rekao je Nadal.
Sport / Ostali sportovi | 27. 05. 2024. u 19:03 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve što je trebao Rafael Nadal u Roland Garrosu je malo sreće prilikom ždrijeba. Kako bi prošao barem jedno ili dva kola. Nije je imao. Već na startu je morao igrati protiv Sashe Zvereva. Ranking je "krivac". Na jednoj strani je bio četvrti nositelj, na drugoj 275. igrač svijeta.

Razlike je bilo na terenu ali ne tolike. Jer ono što je ponudio Rafa kroz tri seta sasvim sigurno bi bilo dovoljno da eliminira bilo kojeg tenisača koji nije recimo TOP 10 u ovom trenutku. Za Zvereva je ipak bilo premalo. Naravno da je ambijent bio sjajan. tek je kiša malo kvarila ugođaj, pa se moralo igrati pod krovom.

Na tribinama, Đokovića, Alcaraz. Publika je bila na strani Nadala, "gurala" ga je koliko je mogla, ali opet u ovom trenutku tenisač koji je slavio 14. puta na ovom turniru nije mogao bolje.

Nadal je imao break prednost u drugom setu, vodio je 4-2, 2-0 u trećem ali nije izdržao. Zverev je bio sjajan u defenzivi, Nadal je morao dati maksimum u svakom poenu. Na kraju je Nijemac slavio 6-3, 7-6(5), 6-3. Nije želio Zverev previše pričat nakon meča, jer ipak je ovo bio Rafin trenutak.

Video: Nadal nakon meča 

"Teško mi je pričati u ovom trenutku. Ovo bi mogao biti moj posljednji meč na ovom turniru, ali u ovom trenutku nisam siguran. Osjećaj koji sam imao danas teško je pretvoriti u riječi. Osjećao sam ljubav ovih ljudi na mjestu koje najviše volim. Teško mi je reći što slijedi u budućnost. Vrlo je vjerojatno da se više neću vraćati na Roland Garros, ali nije skroz sigurno. Sada mnogo bolje osjećam lopticu nego prije dva mjeseca. Za dva mjeseca možda kažem "dosta je", ali još nemam taj osjećaj. Želim da se vratim na Olimpijskim igrama na ovaj teren, to me motivira. To će biti dobra šansa i nadam se da ću biti spreman za to. Divne stvari tijekom karijere sam uradio na ovom terenu, koje nisam mogao ni da zamislim, ni da sanjam. Bio je to divan proces, uspomene, svaka godina je bila drugačija, svaka specijalna. Nadam se da ćemo se opet vidjeti, ali ne znam", rekao je Rafa Nadal.

Kopirati
Drag cursor here to close