Još malo u ovoj godini

VIDEO I Nadal planira igrati Davis Cup

Imao je samo 17 godina kad je ostvario svoju prvu pobjedu u Davis Cupu. Igrao je peti meč protiv Radeka Štěpáneka u Brnu. Slavio je u tri seta za slavlje Španjolske nakon preokreta s obzirom na to da je Češka vodila 2:1
Sport / Ostali sportovi | 24. 09. 2024. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rafael Nadal planira igrati još malo u ovoj godini. Nije ga bilo od Olimpijskih igara, trebao je nastupiti na Laver Cupu, pa je odustao. Sada je najavio kako će igrati završnicu Davis Cupa koja je na rasporedu od 19. do 24. studenoga. U pojedinačnom dijelu Igara poražen je od Novaka Đokovića, dok je u igri parova s Carlosom Alcarazom dogurao do četvrtfinala. Potom je odustao od nastupa na US Openu, a otkazao je i Laver Cup koji se održao prošlog tjedna.

Nadal je tijekom karijere osvojio čak 22 Grand Slam naslova, a od toga je četrnaest puta podizao trofej pobjednika u Roland Garrosu. Osvojio je sa Španjolskom i četiri puta Davis Cup, 2004., 2009., 2011. i 2019. godine.

Imao je samo 17 godina kad je ostvario svoju prvu pobjedu u Davis Cupu. Igrao je peti meč protiv Radeka Štěpáneka u Brnu. Slavio je u tri seta za slavlje Španjolske nakon preokreta s obzirom na to da je Češka vodila 2:1. Do finala te godine nije igrao, ali je onda protiv Amerikanaca osvojio važan drugi bod prvog dana, savladavši Andyja Roddicka u četiri seta.

Video: Nadal prva pobjeda u Davis Cupu 

Za španjolsku reprezentaciju na završnici Davis Cupa će ponovno igrati tijekom studenoga, a uz njega su još prijavljeni Carlos Alcaraz, Roberto Bautista Agut, Pablo Carreno Busta i Marcel Granollers.

U četvrtfinalu kojem je domaćin Malaga, Španjolska će igrati protiv Nizozemske, a preostali četvrtfinalni parovi su Njemačka – Kanada, SAD – Australija i Italija – Argentina. Prošlogodišnji naslov brane Talijani.

Kopirati
Drag cursor here to close