Australac je došao do kraja etape

VIDEO I Nakon teškog pada i ozljeda nastavio voziti

Plapp nije odustajao, vratio se na bicikl i odradio etapu do kraja. Na kraju je završio na 134. mjestu u konkurenciji 139 biciklista, ali sama činjenica da je završio utrku nakon teškog pada je nevjerojatna.
Sport / Ostali sportovi | 19. 01. 2024. u 10:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biciklisti su poznati kao sportaši koji idu često preko "granica". Boli, izdržljivosti, snage. To je još jednom potvrdio Australac Luke Plapp na trećoj etapi utrke Tour Down Under. Desetak kilometara prije cilja etape, Plapp je doživio težak pad, njegova leđa su bila uništena, vidljive su bile teške ozljede, krv, ogrebotine.

Međutim, Plapp nije odustajao, vratio se na bicikl i odradio etapu do kraja. Na kraju je završio na 134. mjestu u konkurenciji 139 biciklista, ali sama činjenica da je završio utrku nakon teškog pada je nevjerojatna. Plapp nije išao u bolnicu, predstavnici njegove ekipe Jayco-Alulu su kasnije izdali opširnije priopćenje o Plappovom stanju

Video: Treća etapa utrke Down Under 

"Plappa je pregledao medicinski tim na licu mjesta. Prepun je površinskih rana, natečeni su mu lakat i zglob. No za sada neće putovati u bolnicu. Pratit ćemo ga preko noći i napraviti procjenu sutra prije utrke"

Prije početka četvrte etape Plapp se nije pojavio na startu, bez obzira na sve, njegove ozljede su bile takve prirode da nije mogao nastaviti utrku.

Kopirati
Drag cursor here to close