Po prvi put u povijesti

VIDEO I NASCAR na ulicama Chicaga

NASCAR je potrošio više od 50 milijuna dolara na ovaj eksperiment (uključuje cjelovečernje koncerte tijekom vikenda The Black Crowes, The Chainsmokers i Mirande Lambert), a dio toga otišao je na značajnu infrastrukturu staze.
Sport / Ostali sportovi | 03. 07. 2023. u 12:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kroz povijest, automobili NASCAR-a jurili su ovalima širom Amerike, gledali smo ih na klasičnim stazama, u Coloseumu Los Angelesa, na aerodromskoj pisti u New Jerseyu, ali nikada do ovog vikenda ih nije bilo na uličnim stazama. Što je opet sasvim normalna pojava u jednoj drugoj, INDY Car seriji. Avenija Michigan i Lake Shore Drive su dijelovi Chicaga na kojima se vozila utrka NASCAR-a iako se nekima ta ideja nije dopala posebno onima koji Dan neovisnosti rado provode u Grant Parku, ali i nekim drugom objektima u blizini staze.

Zato je NASCAR već drugi put koristio prigušivače kako bi spriječio da bude preglasno na gradskim ulicama, posebno za događaj za koji je oko 80 posto kupaca ulaznica novo u bazi podataka ulaznica za staze u vlasništvu NASCAR-a.

"Pogled je nevjerojatan - od svih trkaćih staza na kojima sam ikada bio, ovo je daleko najljepši pogled i najljepša staza", rekao je vozač Xfinityja Justin Allgaier, koji je odrastao u Illinoisu.

NASCAR je potrošio više od 50 milijuna dolara na ovaj eksperiment (uključuje cjelovečernje koncerte tijekom vikenda The Black Crowes, The Chainsmokers i Mirande Lambert), a dio toga otišao je na značajnu infrastrukturu staze, uključujući ponovno popločavanje nekih područja i zavarivanje poklopaca šahtova .

"Udarao sam zidove, skakao i svakakve stvari," rekao je Alex Bowman, koji je u fazi playoffa kada su u pitanju bodovi. "Zanimljivo je svakako. Ali je super zabavno… Stvarno je nedorečeno [u nekim područjima] samo koliko je grubo.

Na kraju je da stvar bude zanimljivija, trijumf ostvario Shane van Gisbergen, trostruki prvak Supercarsa, prvi Novozelanđanin nakon Johnnyja Rutherforda prije 60 godina. Shane se snašao u dosta neugodnim uvjetima s obzirom na kišu koja je jedni dijelom utrke padala. 

Video: NASCAR u Chicagu 

"Puno hvala timu. Kakvo iskustvo u ovdašnjoj gužvi. Ovo je bilo tako cool. Ovo je ono o čemu sanjate. Bilo je teško, ali jako zabavno", rekao je van Gisbergen.

Kopirati
Drag cursor here to close