Senzacija u Parizu

VIDEO I Šveđanin šokirao najboljeg na svijetu kojem je fotograf oštetio reket

Danas je Truls Moregardh podsjetio Šveđane na najbolje dane. Sredio je 4:2 u setovima prvog igrača i svijeta i prvog nositelja turnira, Wang Chuqina
Sport / Ostali sportovi | 31. 07. 2024. u 19:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Wang Chuqin je godinama jedan od najboljih stolnotenisača svijeta. U posljednjih šest godina osvojio je sedam zlatnih medalja na svjetskih prvenstvima. Na ovim igrama je već osvojio jedno zlato, ono u miksu igrajući s Sun Yingshan.

Od trenutka kada se stolni tenis pojavio na Olimpijskim igrama, stolnotenisači i stolnotenisačice Kine su osvojili ukupno 60 medalja. Samo su tri igrača uspjela prekinuti njihovu vladavinu. Yoo Nam-kyu (Seoul), Ryu Seung-min (Atena) i Jan-Ove Waldner (Barcelona). Danas je Truls Moregardh podsjetio Šveđane na te najbolje dane. Sredio je 4:2 u setovima prvog igrača i svijeta i prvog nositelja turnira, Wang Chuqina, koji je dosad u međusobnim susretima vodio s 8-0!

"Igrao sam fantastičan stolni tenis. Držao sam se svog plana koji sam imao i stvarno sam vjerovao u njega. Nastavio sam čak i nakon izgubljenih setova. Jako sam sretan i pokušat ću se oporaviti što je brže moguće. Inače, nervozan sam bio kao i uvijek. Ovaj put sam
osjećao da mogu pustiti ruku, vjerovati u sebe i igrati najbolji tenis koji volim. Skoro nikad nisam uzeo set protiv Wanga, tako da je ovo poprilično ludo. Taktički sam odradio sjajan meč. Na početku nisam imao osjećaj da je ovo moj najbolji dan u karijeri", rekao je nakon meča Truls Moregardh.

Ipak, treba znati kako je dan ranije jedan nesmotreni fotograf, nakon finala u miksu oštetio reket što je svakako predstavljalo problem kineskom tenisaču. Kad smo kod reketa i Šveđanin Moregardh korist jedan poseban.

 

Kopirati
Drag cursor here to close