Bljesak.info i ove godine na hokeju

VIDEO I Veliki uspjeh hokejaške reprezentacije BiH

40 sekundi druge četvrtine je možda čak bilo i presudno. 40 sekundi u kojima su Čordalija i Andrijašević kreirali preokret. Miškić zabija za 4:2 u 43. minuti, a onda na scenu stupa golman Dino Pašović.
Sport / Ostali sportovi | 01. 03. 2024. u 11:32 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bili smo na licu mjesta prošle godine. Negdje u ovo vrijeme. Hokejaška reprezentacija BiH je igrala utakmice treće Divizije skupina B. Nije izgledalo loše, naprotiv.

Međutim, Kyrgyzstan pojačan nekolicinom hokejaša iz Rusije je bio prejak. Već tada je bez obzira na visok poraz ostao dojam da reprezentacija BiH nije za "baciti". Bez obzira na rang takmičenja. Vidjelo se da tu ima "materijala".

Za dobar rezultat. Godinu dana poslije opet smo bili tu. Opet smo gledali reprezentaciju koja je igrala meč odluke protiv Sjeverne Koreje. Prvog favorita. Sjeverna Koreja je do posljednjeg kola upisala uvjerljive pobjede protiv Hong Konga, Irana, Filipina, Singapura uz gol razliku 34:20.

Hokejaši BiH su imali jedan "kiks". Izgubili su na produžetke od Hong Konga. Tako je prije posljednje utakmice sve bilo jasno. Sjevernoj Koreji je trebao i bod za prvo mjesto. Dvorana, barem onaj dio tribina koji je bio otvoren se popunio do posljednjeg mjesta, atmosfera je bila sjajna, atmosfera koja je natjerala reprezentativce BiH da ponude i više od maksimuma. Skoro 2000 gledatelja.

40 sekundi druge četvrtine je možda čak bilo i presudno. 40 sekundi u kojima su Čordalija i Andrijašević kreirali preokret.  Miškić zabija za 4:2 u 43. minuti,  a onda na scenu stupa golman Dino Pašović. Čovjek je do kraja utakmice sakupio nevjerojatnih 45 obrana. Svi koji prate hokej na ledu znaju kakva je to statistika

Video: Posljednje minute dvoboja BIH - Sjeverna Koreja

Bez obzira na rang takmičenja ili kvalitetu protivnika. Hokejaši BiH su napravili još korak. Možda ne izgleda veliki u ovom trenutku ali za ovaj sport u BiH sigurno jeste. Ovi momci ne igraju za "veliku lovu". Nemaju velike ugovore, nisu u medijima svaki dan, za većinu nitko nije vjerojatno nije ni čuo, ali oni svoj posao rade na najbolji način.

Adnan Mlivić je turnir zaključio s tri gola i 8 asistencija, ukupno 11 bodova, Niko Gaković je sakupio dva manje (8+1). Reprezentacija BiH je izborila plasman u A skupinu treće divizije. Tamo gdje su u ovom trenutku Meksiko, Kyrgyzstan, Južna Afrika, Tajland, Luksemburg i Turkmenistan. Korak do Divizije II. Daleko od toga da je "mali", ali ovi momci koji igraju za reprezentaciju su pokazali da ih vrijedi pratiti, da vrijedi vjerovati u njih.

Kopirati
Drag cursor here to close