Slalom u Leviju

Vlhova treći put zaredom, Popović među dvadeset

Za Petru Vlhovu ovo je bila treća uzastopna pobjeda u Leviju, a ukupno četvrta čime se izjednačila sa Shiffrin u broju pobjeda u ovom finskom zimovalištu.
Sport / Ostali sportovi | 20. 11. 2021. u 15:17 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovačka skijašica Petra Vlhova pobijedila je u prvom slalomu sezone kojeg su u subotu skijašice vozile u subotu za Svjetski kup u Leviju.Slovakinja je do pobjede stigla za 1:46.19, a druga je bila Amerikanka Mikaela Shiffrin s 31 stotinkom zaostatka. Treće mjesto zauzela je Njemica Lena Duerr s 84 stotinke slabijim vremenom od pobjednice.

Za Petru Vlhovu ovo je bila treća uzastopna pobjeda u Leviju, a ukupno četvrta čime se izjednačila sa Shiffrin u broju pobjeda u ovom finskom zimovalištu.

Na prvoj stazi koju je postavio Georg Harzl, njemački trener, Vlhova je imala 11 stotinki prednosti u odnosu na Shiffrin, dok je Slovenka Andreja Slokar odradila vrlo dobro prvu vožnju nakon koje je kasnila 48 stotinki. Da je prvi lauf bio poprilično "gust" potvrđuje i podatak da je sedam skijašica imalo zaostatak manji od sekunde. Posljednja je u tom društvu bila Wendy Holdener iz Švicarske (+0.93).

Od tri hrvatske predstavnice drugu vožnju izborila je jedino Leona Popović zauzevši 26. mjesto sa zaostatkom od 2.02 sekunde za najbržom Vlhovom. Zrinka Ljutić zaostala je 2.56 sekundi što je bilo dovoljno za 39. mjesto, a na 50. poziciji je Andrea Komšić sa zaostatkom od 2.85 sekundi.

Na kraju kada je pitanju poredak na postolju, Lena Duerr je bila brža od Slokar, što je svakako dobar rezultat jer je skijašica iz Njemačke bila šesta nakon prve vožnje.

Odličan nastup je imala hrvatska skijašica Leona Popović, koja je nakon 26. mjesta u prvoj vožnji, u drugoj popravila plasman i na kraju završila na 18. mjestu zaostavši za Vlhovom 2.91 sekundu. Time je izjednačila najbolji slalomski rezultat u karijeri, do kojega je došla prošle godine, također u Leviju.

Kopirati
Drag cursor here to close