Gem, set and Mats

Wilander: Novakova karijere je na kocki

"Ne znam kako će se stvari dalje razvijati, hoće li Novak moći dalje putovati po svijetu.Puno toga će ovisiti o tome koliko će turnira igrati, koliko će putovati, hoće li se morati cijepiti. Bojim se da je njegova karijera na kocki, " rekao je Mats.
Sport / Ostali sportovi | 17. 01. 2022. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mats Wilander je dva puta osvajao Australian Open. Prvi put je to napravio 1984. godine kada je u finalu savladao Kevina Currena, drugi put četiri godine poslije, žrtva je bio miljenik domaće publike Pat Cash koji je pao 8:6 u petom setu.

Godinama je Šveđanin komentator Eurosporta, pa se naravno i ovaj put oglasio prije početka prvog Grand Slam turnira sezone. O raspletu "Slučaja Đoković" Mats je rekao:

"Iznenađen sam i šokiran. I ja sam pomalo iscrpljen jer o tome slušamo tjedan dana. Odajem Novaku veliko priznanje što je pokušao, ali je u isto vrijeme znao što se može dogoditi. Svakako da je njegovo neigranje na Australian Open tužna vijest za sve, ali ovaj put ćemo eto dobiti novog pobjednika".

O tome da li je poštene odluka po kojoj je Novak morao napustiti Australiju, Wilander je za Eurosport rekao sljedeće:

"Mislim li da je to pošteno? Jer su milijuni ljudi diljem svijeta umrli od COVID-a 19. Australija je odlučila ući u potpunu blokadu prethodne godine i Australci su patili kao i drugi. Kako psihički tako i fizički"

Kako se Novak osjeća danas?

"Ne mogu ni zamisliti u kakvom je stanju Novak trenutno. Ovo mu je omiljeni turnir i imao je veliku šansu da prestigne Nadala i Federera, a sada postoji šansa da svi završe na 20 osvojenih Grand Slam naslova što je svakako nevjerojatno. Ne znam kako će se stvari dalje razvijati, hoće li Novak moći dalje putovati po svijetu.
Puno toga će ovisiti o tome koliko će turnira igrati, koliko će putovati, hoće li se morati cijepiti. Bojim se da je njegova karijera na kocki."

Na kraju je Wilander dao svoj zaključak:

"Ovo će sve imati blago negativne posljedice po turnir samo u prvoj fazi jer će svi pričati o tome, ali samo poslije nekoliko dana ćemo shvatiti da su Melbourneu dobri tenisači i tenisačice, pa ćemo samo o tome nastaviti pričati i komentirati", zaključio je Wilander.

Kopirati
Drag cursor here to close