Sudjelovao i Baka Slišković

Završen 7. Zrinjski Mostar Backgammon Open

Na ovom prestižnom trodnevnom natjecanju sudjelovalo je 70 igrača iz 10 zemalja, uključujući Hrvatsku, Srbiju, Bugarsku, Australiju, Austriju, Makedoniju, Tursku, Švicarsku, Jemen i BiH.
Sport / Ostali sportovi | 03. 06. 2024. u 07:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Tavla kluba/Backgammon kluba Zrinjski Mostar i Tavla saveza BiH, održan je 7. međunarodni backgammon turnir ''Zrinjski Mostar Open''.

Turnir se odvijao u prelijepom ambijentu vile ''Ivanković'' uz rijeku Bunu.

Na ovom prestižnom trodnevnom natjecanju sudjelovalo je 70 igrača iz 10 zemalja, uključujući Hrvatsku, Srbiju, Bugarsku, Australiju, Austriju, Makedoniju, Tursku, Švicarsku, Jemen i BiH.

Foto: PR / 7. Zrinjski Mostar Backgammon Open

TK/BK Zrinjski ugostio je neke od najpoznatijih svjetskih igrača backgammona. Među njima je bio Arda Fındıkoğlu, najbolji turski igrač i kapetan njihove reprezentacije, koji je osvojio više od 100 naslova na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Arda je također poznat po organizaciji turnira u Turskoj, Sjevernom Kipru i Crnoj Gori te je član izvršnog odbora Svjetske backgammon federacije (WBGF).

Turniru su nazočili i prvak Balkanske lige za 2023. Bogidar Ilijev iz Bugarske te prošlogodišnji pobjednik Jackpota Leko Ristovski.

Vrijedi spomenuti i Matthewa Georgea iz Australije koji je ove godine došao sa suprugom, nakon što je prošle godine sudjelovao na turniru. Iz TK/BK Zrinjski istaknuli su kako su ih posebno obradovali dolasci dragih prijatelja iz Sarajeva, Bihaća, Jablanice, Donjeg Vakufa, Stoca, Brezovog Polja – Brčkog, Čapljine i Mostara.

Foto: PR / 7. Zrinjski Mostar Backgammon Open

U petak navečer održan je Jack Pot turnir na ispadanje, na kojem je sudjelovalo 24 igrača. Prvo mjesto osvojio je Makedonac Leko Ristovski, koji je u finalu pobijedio Mostarca Omera Šatora.

U subotu su ispred kluba Zrinjski Robert Vučina i predsjednik Tavla saveza BiH Omer Devišbegović zaželjeli dobrodošlicu svim igračima.

Turnir su svečano otvorili gradonačelnik Mostara Mario Kordić i premijerka vlade HNŽ Marija Buhač.

Foto: PR / 7. Zrinjski Mostar Backgammon Open

Gradonačelnik je zaželio dobru igru i fair play svim igračima te istaknuo važnost tradicije tavle/backgammona u Mostaru za promociju grada kroz internacionalna natjecanja. Poseban gost bio je legendarni nogometaš i trener Blaž Baka Slišković, čiji je dolazak oduševio igrače iz regije.

U subotu i nedjelju, pored glavnog turnira, održavali su se i turnir parova te turnir "Zadnja šansa".

Pobjednik "Zadnje šanse" bio je odlični Marko Vučijak, član TK/BK Zrinjskog, koji je u finalu pobijedio Amara Macića iz TK Stari grad Mostar.

Pobjednici turnira parova bili su Sandra Ashry iz Novog Sada i Zoran Kožul iz Zagreba, koji su u finalu pobijedili Daria Damnjanovića i Benjamina Čamu.

Foto: PR / 7. Zrinjski Mostar Backgammon Open

Na glavnom turniru prvo mjesto osvojio je Hidajet Džihan iz TK Vatrogasac Donji Vakuf, drugo mjesto pripalo je Velidu Nazdrajiću iz TK Bijelopoljac Mostar, dok su treće i četvrto mjesto osvojili Vlado Zirojević iz Sarajeva i Aleksandar Lazarevski iz Skoplja. Svi nagrađeni igrači dobili su pehare, plakete i novčane nagrade.

Za kraj, Draženko Vučina iz TK/BK Zrinjski zahvalio je Robertu Ivankoviću na gostoprimstvu u prelijepoj vili Ivanković, gradonačelniku Mariu Kordiću i premijerki vlade HNŽ Mariji Buhač na pomoći pri organizaciji turnira, te Blažu Baki Sliškoviću na nazočnosti.

Zahvale su upućene i Sportskom savezu grada Mostara te medijima: Feni, RTV HB, Bljesku info, Hercegovini in, Večernjem listu i Hercegovini info.

Na kraju, Marin Marić zahvalio je svim igračima i prijateljima TK Zrinjski koji su svojim prisustvom uveličali ovaj turnir i poželio im sretan povratak kući.

Kopirati
Drag cursor here to close