''2nd Mostar Open U 2024''

Mostar: Završen je Međunarodni juniorski turnir u tenisu

Igrači i igračice dolaze iz sljedećih zemalja: BiH, CRO, SLO, SRB, ITA, SWE, RUS, MNE, CHN, USA, TUR, CAN,
Sport / Ostali sportovi | 14. 09. 2024. u 19:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Teniskom klubu Mostar završen je Međunarodni juniorski turnir za juniore i juniorke do 18 godina. Turnir je iz obitelji i kalendara Međunarodne teniske federacije – ITF, a igrao se pod nazivom ''2nd Mostar Open U 2024''

Turnir je počeo u subotu 07.09.2024. godine. Rang turnira je 5 i tradicionalno se održava u ovom terminu sve od 2000 godine. Kvalifikacije su se igrale dva dana i to u subotu i nedjelju, 07. i 08. rujna, a glavni turnir je počeo u ponedjeljak, 09. rujna i trajao je šest dana. U kvalifikacijama je sudjelovalo 32 juniora i 17 juniorki, a po četvero iz obje konkurencije se plasiralo u glavni turnir i to:

Foto: PR / Mostar: Završen je Međunarodni juniorski turnir u tenisu 
  1. Nemanja Sapić (SRB) 1. Henna Kadić (BIH)
  2. Alex Bauer Minkara (CRO) 2. Kristina Babić (CRO)
  3. Nemanja Todorić (BIH) 3. Mia Munivrana (CRO)
  4. Ian Boloban (BIH) 4. Marija Marcelić (CRO)

U glavnom turniru su nastupili:

- Muška konkurencija: 32 igrača (14 zemalja)

- Ženska konkurencija: 32 igračice (16 zemalja)

Igrači i igračice dolaze iz sljedećih zemalja: BiH, CRO, SLO, SRB, ITA, SWE, RUS, MNE, CHN, USA, TUR, CAN,

HKG, CZE, FRA, SVK (ukupno 16).

Format turnira je bio na kosturu: muški 32 / ženski 32. U turniru su se igrali i parovi i to na formatu od 16 u obje konkurencije. U finalnom meču pojedinačno u muškoj konkurenciji sastali su se: EMIRHAN BULUT (TUR) i MATTIA AIASSA (SRB). Slavio je EMIRHAN BULUT, rezultatom: 6/3; 6/1.

Foto: PR / Mostar: Završen je Međunarodni juniorski turnir u tenisu 

U ženskoj konkurenciji pojedinačno sastale su se: NEHIR ERTAN (TUR) i ELENA MILUTINOVIĆ (SRB). Pobijedila je NEHIR ERTAN, rezultatom: 6/3; 6/1.

U finalnom meču parova u muškoj konkurenciji sastali su se: EMIRHAN BULUT i YAGIZ YILDIZ, oba iz Turske s parom NIKOLA MATOVIĆ (SRB) i LASSE ZAJC GAJSEK (SLO). Slavili su BULUT i YILDIZ, rezultatom: 6/3;6/7(2); 10/5.

U ženskoj konkurenciji parova u finalu su igrale: BERRAK KOCAK (TUR) i ELENA MILUTINOVIĆ (SRB) protiv para SELIN KAYAKENT (TUR) i ANASTASIA TIMOSHENKO (RUS). Pobijedile su KOCAK i MILUTINOVIĆ, rezultatom: 6/4; 7/5.

Sudionicima turnira pripadaju i bodovi za međunarodnu rang listu i to: pobjedniku 30 bodova, finalisti 18, polufinalisti 9, četvrtfinalisti 5 i 2 boda će dobiti oni koji prođu u drugo kolo, dok oni koji ispadnu u prvom kolu ostaju bez bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close