Prije borbe

VIDEO I Žestoko sučeljavanje Jakea Paula i Mikea Perryja

Paul je prvotno trebao boksati protiv Mikea Tysona na ovom eventu, ali "Iron" Mike imao je zdravstvenih problema i njihov meč odgođen je za 11. mjesec.
Sport / Ostali sportovi | 20. 07. 2024. u 12:00 Bljesak.info/Fightsite.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večeras, točnije u noći sa subote na nedjelju, Mike Perry i Jake Paul ukrstit će rukavice unutar boksačkog ringa. Tjedan u kojem UFC ne nudi naročito atraktivan event, a ni boksački svijet ne može se pohvaliti nekom specijalnom borbom, doveo nas je do toga da su Jake Paul i Mike Perry iskočili u prvi plan.

Paul je prvotno trebao boksati protiv Mikea Tysona na ovom eventu, ali "Iron" Mike imao je zdravstvenih problema i njihov meč odgođen je za 11. mjesec. Mike Perry uskočio je kako bi spasio priredbu, a ovo će mu biti drugi nastup u profesionalnom boksu.

Video: Najava borbe 

Mike je još 2015. godine boksao protiv Kennetha McNeila i poražen je nokautom u četvrtoj rundi. Nakon toga Perry je gradio MMA karijeru, a posljednjih nekoliko godina posvećen je boksu bez rukavica. "Platinum" je u tom sportu nanizao pet pobjeda u jednako toliko nastupa i trenutno je vodeća ‘‘bare knuckle‘‘ svjetska zvijezda.

Jake Paul s druge strane ima više boksačkog iskustva nego Perry. Nekadašnji YouTuber deset je puta ulazio u ring i slavio je u čak devet navrata. Tommy Fury jedini je boksač koji ga je uspio poraziti, a Paul se može pohvaliti pobjedama nad imenima poput Andersona Silve, Tyrona Woodleyja, Natea Diaza, Bena Askrena itd.

Ogroman favorit bit će Paul u večerašnjem okršaju protiv Perryja. Oko 1,20 iznose koeficijenti na njegovu pobjedu, dok su koeficijenti na slavlje Perryja od 4,00 pa naviše. Jedan od glavnih razloga svakako je fizička veličina dvojice boraca.

Naime, ovaj meč ugovoren je u kruzer kategoriji (-200 ‘lbs‘, 90,71 kg). To je kategorija koja odgovara Paulu, ali Mike Perry nije morao ni skidati kilograme za nastup unutar te kategorije. "Platinum" je na vagu stao teživši 196,6  "pounda" (89,17 kg), što je osjetno ispod gornje granice. Jake Paul vagu je prošao nakon drugog pokušaja prilikom kojeg se u potpunosti morao skinuti. Točno 200 ‘‘pounda‘‘ iznos je njegove tjelesne mase.

Paul ima i sedam centimetara prednosti u visini, kao i 13 centimetara prednosti u rasponu ruku. Fizikalije su definitivno na njegovoj strani, ali Mike Perry ima nešto čime se mnogi ne mogu pohvaliti. ‘‘Platinum‘‘ je poput terijera, agresivan, nikada se ne predaje, nevjerojatno je srčan i svojim pritiskom nerijetko psihički lomi svoje protivnike. To je adut na koji će računati i u ovom meču.

Video: Najava borbe 

Možemo očekivati dobar i atraktivan meč, a posljednje sučeljavanje dvojice boksača odaje dojam kako su tenzije na visokoj razini i obojica jedva čekaju kročiti u ring. Naime, tijekom "face offa", Mike Perry je blago gurnuo Paula, na što je Paul uzvratio puno intenzivnijim guranjem i nastao je pravi kaos na pozornici.

Kopirati
Drag cursor here to close