Neustahije Brzić

Zmija prekinula teniski meč

Lokalni mediji objavili su da se radi o smrtonosnoj Istočnoj smeđoj zmiji (Pseudonaja textilis)
Sport / Ostali sportovi | 30. 12. 2023. u 10:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Meč kvalifikacija za glavni ždrijeb ATP turnira između Austrijanca Dominica Thiema i Australca Jamesa McCabea igran u subotu u Brisbaneu morao je biti prekinut zbog zmije koja je ušla na teren. McCabe je dobio prvi set protiv Thiema kada su navijači uočili zmiju u blizini električnih žica uz igralište.

Igra je zaustavljena i nastavljena tek nakon 40 minuta nakon što je hvatač zmija pozvan u pomoć uspio uhvatiti 50 cm dugačkog uljeza i ukloniti ga s terena.

Lokalni mediji objavili su da se radi o smrtonosnoj Istočnoj smeđoj zmiji (Pseudonaja textilis) koja je klasificirana kao druga najotrovnija zmija na svijetu iza Kopnenog tajpana, također zmije koja ima staništa na području Australije.

"Stvarno volim životinje, posebno one egzotične. Ali rekli su da je to bila stvarno otrovna zmija i da je bila blizu nekoga, da bi to bi bila stvarno opasna situacija", rekao je Thiem.

Nekada treći tenisač svijeta i bivši pobjednik US Opena, koji je zbog problema s ozljedama pao na 98. mjesto na ATP ljestvici, uzvratio je u drugom setu prije nego što je zapečatio pobjedu 2-6 7-6(4), 6-4 i stigao do glavnog ždrijeba turnira.

Kopirati
Drag cursor here to close