Drugi dan zaredom

Zubčić se ponovno bori za postolje: "Dat ću sve od sebe"

U nedjelju je osvojio drugo mjesto u veleslalomu, a i danas će loviti novo postolje u talijanskom skijalištu.
Sport / Ostali sportovi | 18. 12. 2023. u 11:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Filip Zubčić je drugi nakon prve vožnje veleslaloma u Alta Badiji! Ispred hrvatskog skijaša je samo Marco Odermatt s 0.87 sekundi prednosti.

Treći je Marco Schwarz s 0.95 sekundi zaostatka za vodećim. U nedjelju je osvojio drugo mjesto u veleslalomu, a i danas će loviti novo postolje u talijanskom skijalištu, prenosi Index.hr

"Drugi sam, ali zaostatak je velik. Osam desetinki za Marcom (Odermattom) je mnogo, ali tu je i druga vožnja. Dat ću sve od sebe, ponovno ću od starta ići najbrže što mogu i vidjet ćemo što će se dogoditi. Ako uspijem ponoviti jučerašnju drugu vožnju, sve je moguće", izjavio je Filip Zubčić u programu Eurosporta.

"Dobro sam se osjećao, skijao sam odlično do te pogreške nakon drugog prolaza na kojem sam još uvijek malo zaostajao za Marcom. Kad skijate s puno rizika, pogreške su uvijek moguće. Tako je to u skijanju. No, vidjet ćemo što će biti u drugoj vožnji", dodao je Zubčić.

Podsjetimo, u nedjelju je Zubčić ostvario najbolji rezultat sezone i popeo se na pobjedničko postolje u utrci Svjetskoga kupa deveti put u karijeri, prvi put nakon dvije godine, a u veleslalomu nakon gotovo tri.

U talijanskoj Alta Badiji osvojio je drugo mjesto s vremenom 2:29.42, odnosno 19 stotinki zaostatka za pobjednikom Marcom Odermattom.

Bio je Zubčić drugi i nakon prve vožnje, s 31 stotinkom zaostatka za Švicarcem, a u drugoj mu je nastup bio savršen, bez ijedne greške, te je prolaskom kroz cilj preuzeo vodstvo s više od dvije sekunde prednosti nad Slovencem Žanom Kranjecom. No Odermatt je također bio besprijekoran te je sačuvao 19 od 31 stotinke prednosti.

Zubčić je 2020. i 2021. imao izvrsnih rezultata u veleslalomu, svojoj udarnoj disciplini, penjući se u tom razdoblju na pobjedničko postolje sedam puta, od čega triput kao pobjednik na njegovu najvišu stepenicu, ali posljednji put još 20. ožujka 2021., kad je bio drugi u Lenzerheideu.

Kopirati
Drag cursor here to close