Marokanci bi Španjolca

Harita bi mogao zamijeniti Brahim Diaz

Diaz već ima marokansko državljanstvo koje je dobio jer mu je otac porijeklom iz te države pa u Maroku vjeruju da ne bi bilo problema prilikom njegove realizacije za nastup na skorašnjem Mundialu.
Sport / Qatar 2022 | 15. 11. 2022. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao što je poznato, Maroko je nakon posljednje utakmice u prvenstvu koju je igrao Marseille, ostao bez Amine Harita, veznjaka kojeg će kako sada stvari stoje zamijeniti Brahim Diaz.

Diaz je 23-godišnji igrač Milana koji je rođen u Malagi, igrao je za mlade selekcije španjolske reprezentacije, a ima i jedan nastup u prijateljskoj utakmici za seniore Španjolske.

On nije dobio poziv španjolskog izbornika Luisa Enriquea za SP, ali bi ipak u posljednji trenutak mogao otići u Katar. Naime, Diaz već ima marokansko državljanstvo koje je dobio jer mu je otac porijeklom iz te države pa u Maroku vjeruju da ne bi bilo problema prilikom njegove realizacije za nastup na skorašnjem Mundialu. Naravno, ukoliko prihvati poziv.

Diaza je ranije već zvao Vahid Halilhodžić i nudio mu marokanski dres, međutim on se zahvalio jer još čeka poziv španjolskog izbornika.

Isti razlog i isti odgovor navodno će sad ponuditi „Lavovima s Atlasa“ jer mu je cilj zaigrati za Furiju na Euru za dvije godine ili sljedećem SP-u.

Kopirati
Drag cursor here to close