Skupina H: Portugal, Urugvaj, Gana, Južna Koreja

Još jedna prilika za Portugal, Urugvaj opasan

Vrlo zanimljiva skupina kojoj bi se situacija mogla zakomplicirati, ako Gana i Južna Koreja ostanu neporažene u prvim utakmicama. Portugal bi "morao" biti prvi, dok je Urugvaj također posložio selekciju za prolaz dalje.
Sport / Qatar 2022 | 19. 11. 2022. u 12:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Portugal:

Kvalitetu imaju za najmanje četvrtfinale, onako na prvu međutim, pitanje je kako stvari izgledaju i svlačionica reprezentacije Portugala. Iako svlačionica Portugala nije isto što iz ona Manchester Uniteda, međutim, Cristiano Ronaldo je prevelika faca da bi sve bilo idealno nakon posljednjih dešavanja. Vidjeli smo kako je recimo izgledao taj njegov susret s prvim iz Uniteda koji je tu, Brunom Fernandesom. Uz to svakako treba dodati činjenicu da Portugal nije bio na vrhunskom nivou u kvalifikacijama.

Možda se netko neće složiti s ovom konstatacijom, ali Portugalci koji imaju takva imena kakva imaju, nisu uspjeli postići viši od 17 golova , u jednoj skupini gdje su Luksemburg, Azerbejdžan, gdje u dvije utakmice nisu pobijedili Srbiju, pa su čak igrali i dodatni baraž protiv Turske i Sjeverne Makedonije. I opet bez obzira na sve što se dešavalo u posljednjih nekoliko tjedana oko Ronalda, teško je povjerovati da će Santos krenuti u neku avanturu bez njega,
gdje bi najveći teret završio na leđima Bernarda Silve i Brune Fernandesa.

Video: Put Portugala

Ipak, ovo je vrlo vjerojatno zadnje svjetsko za Ronalda i on će učini sve na terenu da napokon nešto napravi s Portugalom. Nešto bolje recimo od Njemačke 2006. godine kada su bili četvrti. Međutim, nije Portugal samo Ronaldo to je definitivno. Tu su trojke iz Manchester Uniteda, Manchester Cityja, PSG-a, Wolverhamptona, pa ako Santos tu njihovu kemiju uklopi barem ovu društva iz Cityja, Wolvesa i Pariza, da iskoristi njihov automatizam, onda Portugal može daleko.

I ne zaboravite ove iz mlađeg talasa poput Rafaela Leaoa i Joaoa Felixa koji čekaju kao zapete puške da preuzmu ulogu važnih, bitnih. Vidjet ćemo što će uraditi Santos kojem već sada pomalo zamjeraju da je poprilično iscrpio kako sebe tako i ovu selekciju.

Gana:

Gana je četvrti put na Svjetskom prvenstvu, jedna bolna uspomena je ostala iz Južne Afrike, onaj susret protiv Urugvaja i propuštena povijesna prilika. Ako ništa drugo opet će igrati protiv Urugvaja. Na klupi je Otto Addo, trener rođen u Hamburgu koji realno nema velikog iskustva, jer je reprezentaciju preuzeo u baražu. Sada je u dilemi, ići s mlađim nekim novim imenima ili provjerenim zvijezdama.

Video: Put Gane

Gana je totalno podbacila na Afričkom kupu nacija i sada je na popravnom. Thomas Partey, André Ayew, André Ayew, Tariq Lamptey, su provjerena imena, sada se pojavio i Inaki Williams. Pažnju treba obratiti i na Mohammeda Kudusa iz Ajaxa pa ako hoćete i Osmana Bukarija iz Zvezde. U ovoj skupini je nekako Gana možda i najslabija reprezentacija, što je u neku ruku i bolje jer nisu pod pritiskom, a kada pustite afričke selekcije da se igraju nogometa, onda su one najopasnije.

Urugvaj:

U jednom trenutku njih brod se tijekom plovidbe kroz kvalifikacije opasno zaljuljao posebno nakon što su uvezali četiri poraza, nakon čega je u prosincu mjesecu Diego Alonso zamijenio vječnog Tabareza na klupi. Nakon toga su u završnici proigrali i upisali četiri vezana trijumfa za odlazak u Katar i tu sigurno ima određenih zasluga upravo Alonsa.

Video: Put Urugvaja

Imaju iskustvo i kvalitetu, dobro se poznaju samo je pitanje trenutačne forme, mogućih ozljeda, nekih iskakanja. Suarez je još uvije tu, Valvderde je sve bolji u Realu, pa nova zvijezda iz Liverpoola Nunez, Oliveira iz Napolija, uz provjerene Godina, Bentancura. Sigurno mogu isplivati iz ove skupine, možda čak završe i na prvo mjestu.

Južna Koreja:

Južna Koreja je deseti put na Svjetskom prvenstvu, što je podatak kojim se mogu pohvaliti samo Brazil, Njemačka, Španjolska i Argentina. U Aziji su uvijek dobri, ali kada dođu dueli protiv najboljih europskih, južnoameričkih selekcija, onda su u problemu.
Portugal Paolo Bento je tu na klupi, ali ima problema jer mu javnost nije baš naklonjena.

Video: Put Južne Koreje

Reprezentacija Južne Koreje je rekli bismo "one man show", najbolji azijski igrač Heung - min Son. Kojeg je mučila ozljeda i pitanje u kakvom stanju dolazi na završnu smotru. Njemu bi najbolja pomoć trebali biti Hwang Hee-chan (Wolverhampton), Lee Kang (Mallorca) je jedan perspektivan playmaker, dok je Kim Min-jae defenzivac iz Napolija. Realno, opet teško će to biti za nešto više u ovakvoj skupini.

Kopirati
Drag cursor here to close