Kapetan Engleske ne odustaje

Kane lovi Rooneya s trakom u duginim bojama

"Mi smo stavili do znanja kao tim, kao selekcija i organizacija da želimo da nosimo ovu traku. Znam da je FA Engleske u razgovorima s FIFA-om, do početka utakmice znat ćemo njihovu odluku" kratko je rekao Harry Kane.
Sport / Qatar 2022 | 21. 11. 2022. u 01:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao što je poznato, Englezi su prije svoje utakmice još jednom potvrdili kako će njihov kapetan nositi kapetansku traku "One Love" na prvoj utakmici protiv Irana.

Nije ništa neobično s obzirom na to da su Englezi bili dio inicijative "One Love" zajedno sa drugim europskim selekcijama, da kapetani nose traku duginih boja koja simbolizira raznolikost u znak podrške zajednici LGBT.

Tu inicijativu je odbila FIFA uz ocjenu da to predstavlja prikrivenu kritiku Kataru, zemlji domaćinu, prema njenom odnosu o poštovanju ljudskih prava.

"Mi smo stavili do znanja kao tim, kao selekcija i organizacija da želimo da nosimo ovu traku. Znam da je FA Engleske u razgovorima s FIFA-om, do početka utakmice znat ćemo njihovu odluku" kratko je rekao Harry Kane koji bi trebao istu nositi. Ako to bude napravio zaradit će žuti karton, pa je pitanje što će se dogoditi ako Harry nastavi igrati s istom trakom.

Istovremeno, Kane je pričao o rekordu Waynea Rooneya, po broju postignutih golova za reprezentaciju, Wayne se oprostio s 53 postignuta gola, Kane je na 51.

Pričao sam o tome i prije turnira, znam da se govori o tome, ali ja želim ostati koncentriran na svoju igru, da odradim najbolji mogući posao za Englesku reprezentaciju. Znam da kao selekcija možemo da stvaramo šanse, moram da budem spreman ako mi se ukaže neka od njih. Rooney je bio sjajan igrač, ugledao sam se na njega, gledao ga na velikim turnirima. Biti blizu njega je velika čast i nadam se da ću ga uskoro prestići. Ako se to i ne desi, neću paničiti, zanima me samo igra", naglasio je Kane.

Kad je u sezoni 2014./2015. s 21 golom Harry Kane postao najbolji strijelac Premierlige, dobar dio (engleskih) medija tumačio je to na način kako se radi o tzv. one season wonderu. U prijevodu, o igraču kojem su se zvijezde poklopile pa je eksplodirao, ali koji više nikad neće ponoviti takvu sezonu. Kane nakon toliko sezona, traje i danas.

Kopirati
Drag cursor here to close