Mladost i iskustvo

Pepe i Goncalo Ramos za stranice povijesti

Pepe ima 39 godina i devet mjeseci, što znači da je na drugom mjestu ljestvice najstarijih strijelaca svjetskih prvenstava prestigao sunarodnjaka Cristiana Ronalda (37 godina i 295 dana).
Sport / Qatar 2022 | 07. 12. 2022. u 10:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Goncalo Ramos je svojim golovima protiv Švicarske ispisao povijest kako svjetskog nogometa tako i portugalskog, baš kao i puno iskusniji Pepe. Jedan je bio drugi najmlađi, dok je naravno Pepe drugi najstariji.

Pepe ima 39 godina i devet mjeseci, što znači da je na drugom mjestu ljestvice najstarijih strijelaca svjetskih prvenstava prestigao sunarodnjaka Cristiana Ronalda (37 godina i 295 dana) koji je zabio Gani u Kataru. Vrh te liste i dalje drži Roger Milla, koji je imao 42 godine i 39 dana kada je na Svjetskom prvenstvu 1994. godine zabio Rusiji.

Goncalo Ramos, igrač Benfice koji je zabio tri gola i jednom asistirao također je oborio jedan rekord. Time je postao drugi najmlađi igrač u povijesti koji je zabio hat-trick u nokaut fazi Svjetskog prvenstva. Najmlađi je Pele, koji je to učinio u polufinalu 1958. godine u pobjedi Brazila 5:2 protiv Francuske.

Kopirati
Drag cursor here to close