Četiri gola do 36 minute

Razigrani Brazilci završili posao za poluvrijeme

Južna Koreja je zahvaljujući golu Paika izbjegla sudbinu Poljske iz Meksika 1986. godine. Poljaci su tada stradali 4:0.
Sport / Qatar 2022 | 05. 12. 2022. u 22:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otkako je uvedena osmina finala na Svjetskim prvenstvima, ovo je treća najveća pobjeda Brazila. Mirisalo je nakon prvog poluvremena da bi to mogla biti i najveća pobjeda Brazilaca ikada, ali je na kraju ustvari izjednačena s onom iz 1998. godine. Tada je u osmini finala Brazil eliminirao Čile 4:1, isti rezultat je postavljen nakon večerašnjeg sraza kontra Južne Koreje.

Južna Koreja je zahvaljujući golu Paika izbjegla sudbinu Poljske iz Meksika 1986. godine. Poljaci su tada stradali 4:0.

Nije "Joga Bonito" i vjerojatno nikada biti neće, ali ova izvedba Brazilaca u prvom dijelu je bila jako blizu, jer su golovi padali kao na traci, tri od četiri su postignuta nakon vrlo lijepih akcija. Mogli su zabiti Brazilci još koji ali su onda počeli malo solirati, posebno u drugom dijelu. Do tada smo uglavnom uživali. Bilo je to perfektnih 36 minuta Brazila.

Počelo je već u sedmoj minuti, Raphinha je ubacio, Neymar promašio loptu koja je došla do Viniciusa za 1:0. Četiri minute kasnije, Jung umjesto lopte nespretno udara Richarlisona, pa onda ide ceremonija Neymara prilikom izvođenja jedanaesterca. Kim Seung-gyu se krenuo nadmudrivati, na kraju ga je pa skoro Neymar izludio.

Bez obzira na to što se južnokorejski brod nagnuo, što već polako voda ulazi, Son i društvo pokušavaju igrati. Hwang je u 17. sjajno potegao, Alisson je sjajnom paradom pokazao što je ustvari njegov posao na ovom turniru. U 29. minuti akcija s futsal terena Brazilaca. Sudjeluju Richarlison, Marqinos, Casemiro, ovaj prvi sa spiska je strijelac, njegov treći gol na turniru.

Plesalo se uveliko, nekada cijela momčad, nekada tri - četiri igrača, nakon trećeg gola se uključio i Tite. Razmak između trećeg i četvrtog gola je bio sedam minuta. Sada je Paqueti pripala čast da se upiše u strijelce. U tu je kraj priče.

Nakon tog gola, Brazilci su u završnici akcija počeli malo više solirati, Tito je mijenjao, igrači Južne Koreje su se trudili da poprave dojam. Na kraju su uspjeli fenomenalnim golom Paik Seung-hoa u 76. minuti. Jedino pitanje koje je ostalo nakon ove utakmice, jeste kakvu bismo utakmicu gledali da je recimo tu ipak bio Urugvaj. Južna Koreja ide kući, svoje je napravila, Brazilci se pripremaju za četvrtfinale protiv Hrvatske.

Kopirati
Drag cursor here to close