Elf ili Furia?

Remi Španjolske i Njemačke važan je i za Hrvatsku

Njemačku će pobjeda u zadnjem kolu sigurno odvesti dalje, a isto vrijedi za Kostariku i Japan. To je i vrlo važna skupina i za Hrvatsku s obzirom na to da se ove dvije skupine križaju u osmini finala.
Sport / Qatar 2022 | 27. 11. 2022. u 22:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolska i Njemačka remizirale su 1:1 u drugom kolu skupine E Svjetskog prvenstva u Kataru.

U drugom poluvremenu zabili su za Španjolsku Alvaro Morata i izjednačio je za Njemačku Niclas Fullkrug.

Nijemci su nakon poraza od Japana osvojili prvi bod. S obzirom na to da Španjolska ima četiri, a Japan i Kostarika po tri boda, ususret zadnjim utakmicama svi mogu proći dalje.

Najveće izglede ima Španjolska koja bi i s porazom u zadnjem kolu prošla dalje pod uvjetom da Kostarika ne pobijedi Njemačku ili pod uvjetom da Njemačka ne nadoknadi ogromnu prednost Španjolaca u gol-razlici.

Španjolci su, jasno, ujedno i najveći favoriti za osvajanje skupine. Nijemci su jedini koji ne mogu proći dalje remijem u zadnjem kolu.

Njemačku će pobjeda u zadnjem kolu gotovo sigurno odvesti dalje, a isto vrijedi za Kostariku i Japan. To je i vrlo važna skupina i za Hrvatsku s obzirom na to da se ove dvije skupine križaju u osmini finala.

Ipak, ne bude li nekih iznenađenja, očekuje se da dalje prođu Elf i Furia. Na koju od ovih reprezentacija ćeš naići u osmini finala, gotovo da je svejedno, jer niti jedna nije lak protivnik.

Za Hrvatsku bi idealna pozicija bila da pobjednik skupine E bude Španjolska, a drugoplasirani Japan ili Kostarika. U tom slučaju, budu li Vatreni prvi u svojoj skupini, mogli bi kazati kako su dobili nešto manje zahtijevnog protivnika.

Njemačka kalkulacija za prolaz

Njemačkoj sada treba pobjeda protiv Kostarike. To je osnovni uvjet za prolazak u osminu finala.

Ako Španjolska pobijedi Japan, dovoljna je i tijesna pobjeda za Elf.

Remi između Španjolske i Japana značio bi da Njemačkoj treba pobjeda s dva gola razlike.

Na kraju, ako Nijemci pobijedite Kostariku jednim golom razlike, sve se svodi na to hoće li Njemačka postići više golova od Japana.

Ako pak Japan pobijedi Španjolsku s jednim golom razlike, igračima Hansija Flicka treba pobjeda s osam (!) golova razlike.

Kopirati
Drag cursor here to close