Epski okršaj

Stigli sastavi za finale

Argentinski izbornik Lionel Scaloni i izbornik Francuske Didier Deschamps objavili su sastave s nekoliko izmjena.
Sport / Qatar 2022 | 18. 12. 2022. u 15:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornici Argentine i Francuske objavile su jedanaestoricu koja će započeti finale Svjetskog prvenstva u Kataru.

Argentinski izbornik Lionel Scaloni i izbornik Francuske Didier Deschamps objavili su sastave s nekoliko izmjena. Kao i do sada na ovom Svjetskom prvenstvu, obje reprezentacije najviše očekuju od svojih zvijezda, Lionela Messija i Kyliana Mbappea.

Slično kao protiv Hrvatske 

Argentinski izbornik Scaloni u polufinale će poslati devet od jedanaestorice nogometaša koji su započeli utakmicu protiv Hrvatske (3-0).

Promjena je na lijevoj strani obrane, gdje će nakon kazne zbog žutih kartona ponovno zaigrati Marcos Acuna. Umjesto Leandra Paredesa priliku će u finalu dobiti Angel Di Maria, pišu Sportske novosti

Pročitajte još

Di Maria, koji nije startao od grupne faze prvenstva i odigrao je samo osam minuta u pobjedi u četvrtfinalu protiv Nizozemske, igrat će na desnom boku napada, a Lionel Messi će danas postati igrač s najviše nastupa u finalima Svjetskog prvenstva (26).

Pored njih na terenu će biti vratar Emiliano Martinez, braniči Nahuel Molina, Cristian Romero i Nicolas Otamendi, Rodrigo De Paul, Alexis Mac Allister i Enzo Fernandez u sredini terena, a kapetan Messi iza napadača Juliana Alvareza.

Dvije promjene 

Za Francuze također dvije promjene u odnosu na polufinale i pobjedu protiv Maroka (2-0). Dayot Upamecano će nakon zdravstvenih problema u srcu obrane zamijeniti Ibrahima Konatea, a Adrien Rabiot se vraća u sredinu terena umjesto Youssoufa Fofanea.

Pročitajte još

Na francuskom golu će biti kapetan Hugo Lloris, u obrani će uz Upamecana biti Theo Hernandez, Raphael Varane i Jules Kounde, uz Rabiota če biti Aurelien Tchouameni, a iza Ousmane Dembele, Antoine Griezmann i Mbappe te u vrhu Olivier Giroud.

Na terenu su tako četiri prva strijelca Svjetskog prvenstva - Messi i Mbappe imaju po 5, Giroud i Alvarez po 4.

ARGENTINA (4-4-2): E. Martinez - Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico - Di Maria, De Paul, Fernandez, Mac Allister - Messi, Alvarez

FRANCUSKA (4-2-3-1): Lloris - Kounde, Varane, Upamecano, T. Hernandez - Tchouameni, Rabiot - Dembele, Griezmann, Mbappe - Giroud

Kopirati
Drag cursor here to close