Voljenom gradu

Crnogorke osvojile turnir u Mostaru

Na samom kraju turnira za tri najbolje ekipe dodijeljeni su pehari, a prigodne nagrade dobile su i Aleksandra Kecojević (najbolji golman) i Anđela Gezović (najbolja igračica) obje iz 'Trebjese', te Emela Bajramović (najbolji strijelac) iz RK 'Turbina
Sport / Rukomet | 24. 02. 2019. u 11:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je tijekom subote održan turnir za rukometašice 2005. godište i mlađe, a nastupilo je šest ekipa.

Sudjelovali su ŽRK 'Korčula' (Korčula, Hrvatska), ŽRK 'Metković' (Metković, Hrvatska), ŽRK 'Trebjesa' (Nikšić, Crna Gora), RK 'Turbina' (Jablanica, BiH), OŽRK 'Iskra' (Stolac, BiH) i organizator turnira RK 'Lokomotiva' (Mostar, BiH).

Na ceremoniji otvaranja u subotu prijepodne prisutne je pozdravila glavna tajnica Sportskog saveza Mostara Mirjana Bošnjak koja je istaknula značaj turnira koji povezuje mlade ljude, te je gostima zaželjela ugodan boravak u Mostaru, te utakmice na fair play nivou.

Foto: Bljesak.info / Turnir Voljenom gradu 2019.

U utakmici OŽRK 'Iskra' protiv RK 'Turbina' bolje su bile gošće iz Jablanice 11-14 (poluvrijeme 5-7). Utakmica između 'Lokomotive' i 'Korčule' bila je gotovo izjednačena, te je na kraju rezultat bio 21-20 (poluvrijeme 10-11).

Uslijedila je utakmica između 'Trebjese' i 'Iskre', a bolje su bile rukometašice iz Crne Gore rezultatom 17-10 (10-4). Rukometašice 'Metkovića' nisu mogle parirati 'Lokosicama', te je krajnji rezultat glasio 6-15 (3-6).

Foto: Bljesak.info / Turnir Voljenom gradu 2019.

Snage su odmjerili 'Turbina' i 'Trebjesa', te su bolje bile rukometašice iz Nikšića uvjerljivim rezultatom 6-21 (2-11). U utakmici 'Korčula' - 'Metković' bolje su bile igračice iz doline Neretve rezultatom 11-14 (5-5).

Potom je uslijedila utakmica za 5. mjesto gdje su igrali 'Iskra' i 'Korčula', a rezultat je bio 15-13 (7-6). U utakmici za 3. mjesto sastale su se ekipe 'Turbina' i 'Metković' (17-15 (8-8). Za 1. mjesto igrale su rukometašice 'Lokomotive' i 'Trebjese', te su uvjerljivim rezultatom slavile gošće iz Crne Gore 17-6 (8-3).

Foto: Bljesak.info / Turnir Voljenom gradu 2019.

Na samom kraju turnira za tri najbolje ekipe dodijeljeni su pehari, a prigodne nagrade dobile su i Aleksandra Kecojević (najbolji golman) i Anđela Gezović (najbolja igračica) obje iz 'Trebjese', te Emela Bajramović (najbolji strijelac) iz RK 'Turbina'.

Kopirati
Drag cursor here to close