Puno bolje izdanje u drugoj utakmici

Austrija ipak slavila u završnici

Cvitanović je opet predvodio reprezentaciju BiH sa 8 postignutih golova, Hadžić ga ja pratio sa šest, dok su Katić i Halilović dodali po tri gola.
Sport / Rukomet | 10. 04. 2022. u 23:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon lošeg starta na turniru u Rovinju, mladi reprezentativci BiH su  u drugom protiv Austrije odigrali odlučnije i borbenije, štoje ipak na kraju bilo nedovoljno da bi se izbjegao i drugi poraz.

Austrijanci su kao i Slovenija selekcija koja je već na okupu dvije godine, koja se priprema za velika takmičenja, međutim ovaj put se reprezentacija BiH suprostavila dosta dobro i većim dijelom susreta je bila u egalu. Zahvaljujući prije svega energiji koja je uložena i velikom borbešću svih šezdeset minuta dvoboja. Međutim,  ipak Austrija u finišu stigla do pobjede 33:29.

Cvitanović je opet predvodio reprezentaciju BiH sa 8 postignutih golova, Hadžić ga ja pratio sa šest, dok su Katić i Halilović dodali po tri. Kadetsku reprezentaciju BiH je posjetio tokom nedelje posjetio predsjednik RS BiH Slobodan Zadro koji je momcima poželio sreću i dao podršku prateći utakmicu protiv Austrije s tribina.

Kopirati
Drag cursor here to close