Bitka za Beč

Gensheimer: Za pobjedu moramo biti na vrhunskoj razini, Duvnjak: Obrana je večeras ključna 

Hrvatska rukometna reprezentacija u subotu u Beču protiv Njemačke igra u drugom kolu skupine I Europskog prvenstva. Utakmica počinje u 20.30.
Sport / Rukomet | 18. 01. 2020. u 16:43 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon osvojene bronce na Olimpijskim igrama u Brazilu, Njemačka je bez postolja. Dva puta su bili deveti, jednom četvrti na posljednjem Svjetskom prvenstvu, daleko je od renomea kakav ima njemački rukomet u svijetu.

Međutim, bez obzira na to, Nijemci su uvijek opasan, težak protivnik. Na ovom prvenstvu Njemačka nije briljirala, korak je iza Španjolske i Hrvatske u drugom krugu, ali je pobjeda i dobra partija protiv Bjelorusije malo popravila raspoloženje kako u taboru reprezentacije, tako donekle i kod navijača, medija. 

"Nakon pobjede nad Bjelorusijom, prvi put smo se nekako osjećali pobjednički. Jer smo napokon odigrali jednu dobru utakmicu, bili smo čvrsti u obrani, postizali smo lake golove u napadu", kaže Uwe Gensheimer sjajno lijevo krilo Rhein-Neckar Löwena, jedan od iskusnijih u ovoj reprezentaciji Njemačke.
 
U četiri utakmice je postigao 13 golova. Priznaje kako će večeras protiv Hrvatske biti izuzetno teško.
 
"To što smo ih pobijedili u posljednje četiri utakmice ne treba da nas zavara, posebno jer su posljednja dva duela bila prijateljska. Hrvatska je na ovom Euru, jedan od favorita za naslov i sigurno je da nas čeka teška utakmica. Mi jesmo pod većim pritiskom jer želimo u polufinale, a već smo izgubili jednu utakmicu, ali kako se kaže, na muci se poznaju junaci. Moramo biti čvrsti, jaki, kompaktni u obrani, sigurni u napadu. Ako želimo do polufinala onda moramo dobiti utakmicu, ali nije nam prvi put da smo u ovakvoj situaciji", naglasio je Uwe Gensheimer.
 
S druge strane, Domagoj Duvnjak ima odličnu realizaciju u dosadašnjem tijeku prvenstva. Nije puno zabijao, ali je promašio samo tri lopte (15/18), niti jednu iz kontri, jednu s devet metara. Uz to obavljao je odličan posao u obrani, posebno kao prednji u Červarovih 5-1. Ukrao je pet lopti. Nijemce izuzetno dobro poznaje, ali i cijeni.
 
"U zadnjih godinu dana igrali smo tri puta. Izgubili smo sve tri utakmice, svaki put jedan razlike. U svaki put su to bile utakmice na malo golova. Vjerujem da će tako biti i sada. Ima tu nešto novih imena, ali to je Njemačka, sve su to igrači iz Bundeslige. Mi se večeras moramo vraćati, ne gubiti lopte u napadu, jer su u kontrama neugodni, posebno krila. Obrana je ključ, moramo biti stalno jaki, čvrsti, agresivni. Moramo biti brzi na nogama i ne smijemo im dozvoliti da se vanjski igrači raspucaju. Ono mogu dosta biti agresivni, u obrani na 6-0 ili 3-2-1. U takvoj postavci važnu ulogu igra Hendrik Pekeler koji je sjajna igrač. Ne igra na snagu, već razmišlja, sjajno čita igru, uostalom igramo zajedno u Kielu, odlično ga poznajem", kaže u najavi večerašnje utakmice Domagoj Duvnjak.
Kopirati
Drag cursor here to close