Postaje Duvnjakov suigrač

Hrvatski reprezentativac ostvario transfer karijere

"Veron pripada novoj generaciji jakih pivota. Unatoč tome što je mlad, na putu je da postane lider hrvatske reprezentacije", rekao je direktor Kiela Viktor Szilagyi.
Sport / Rukomet | 10. 07. 2024. u 13:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Hrvatski rukometni savez / Veron Načinović

Pivot Veron Načinović (24) postat će novi igrač Kiela, objavio je njemački prvoligaš i jedan od najboljih europskih klubova.

Hrvatski reprezentativac odradit će do kraja ugovor s francuskim Montpellierom, a zatim od sezone 2025./2026. zaigrati za Kiel, s kojim je potpisao trogodišnji ugovor, prenosi Index.hr

"Veron pripada novoj generaciji jakih pivota. Unatoč tome što je mlad, na putu je da postane lider hrvatske reprezentacije. U reprezentaciji i trenutnom klubu stekao je iskustvo igranja na vrhunskoj razini", rekao je direktor Kiela Viktor Szilagyi.

Načinović je rođen 2000. godine u Rijeci, a dosad je nastupao za Zamet, slovensko Celje i Montpellier, u kojem je od 2021. godine.

Pivot visok 203 centimetra i težak 116 kilograma prošle sezone postigao je 57 golova u francuskom prvenstvu i 30 u Ligi prvaka. U dresu hrvatske reprezentacije dosad je odradio 23 utakmice i zabio 50 golova, a trenutno se priprema za Olimpijske igre.

"Kiel je velik klub, institucija svjetskog rukomet. Brojnim mladim igračima cilj je zaigrati za Kiel, uključujući i meni", rekao je Načinović za službenu stranicu kluba te potvrdio da je razgovarao s Domagojom Duvnjakom, kapetanom Kiela i Hrvatske.

"Puno sam ga toga pitao i zahvalan sam mu na pomoći. Nemam iskustvo u Bundesligi, ali želim napredovati u svim aspektima. Sada se mogu usredotočiti na pripreme za Olimpijske igre s Hrvatskom i sezonu s Montpellierom prije no što prihvatim veliki izazov u Kielu", zaključio je Načinović.

Kopirati
Drag cursor here to close