Povijesna utakmica

Marković: Na korak smo do europskog prvenstva

Sport / Rukomet | 10. 06. 2015. u 17:19 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine susretima protiv Bjelorusije 11. lipnja u Zenici, i Danske 14. lipnja u Brondbyju, završava kvalifikacije za nastup na Europskom prvenstvu 2016. godine u Poljskoj.

Pobjedom nad Bjelorusijom reprezentacija BiH bi prvi put izborila sudjelovanje na europskom prvenstvu, nakon što je u siječnju ove godine također debitirala na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Izbornik Dragan Marković kazao je da se radi o povijesnoj utakmici i da su njegovi izabranici, unatoč brojnim problemima, na korak do odlaska na europsko prvenstvo.

''Nije tajna da imamo puno zdravstvenih problema, ali to nije prvi put. Nadam se da ćemo i ovaj put izaći iz takve situacije. Karačić i Savić će igrati, dok je situacija sa Jankovićem kompliciranija. Okosnica se zna, ljudi koji nose našu igru su tu. Ne bojimo se Bjelorusije, ni njihovog najboljeg igrača Rutenke. On je svjetsko ime, ali smatram da je njihov najbolji pojedinac izbornik, veliki trener i taktičar, kojeg dobro poznajem. Radi se o kvalitetnoj reprezentaciji, koja je uz nas napravila najveći "bum" u Europi u zadnje vrijeme i kao i mi može svakoga pobijediti'', kazao je Marković.

Odlučujući susret BiH - Bjelorusija igra se u četvrtak u zeničkoj Areni u 20.15 sati, a sudit će ga Slovaci Peter Brunovsky i Vladimir Canda.

U kvalifikacijskoj skupini ''2'' reprezentacija BiH dijeli drugo mjesto na ljestvici s Bjelorusijom sa po tri boda. Vodeća Danska ima osam bodova, a četvrtoplasirana Litva dva boda.

Skupina 2:

1. Danska 4 4 0 0 124:94 8
2. BiH 4 1 1 2 89:92 3
3. Bjelorusija 4 1 1 2 105:121 3
4. Litva 4 1 0 3 91:102 2

Preostali susreti:
5. kolo:
Litva - Danska (večeras)
11. lipnja:
BiH - Bjelorusija
6. kolo (14. lipnja):
Bjelorusija - Litva
Danska - BiH

Kopirati
Drag cursor here to close