Kompletirano prvo kolo

Neka nova Njemačka, Poljska, dobar i Island

Ipak jedna lijepa serija Nijemaca 5:0 je bila dovoljna da se uhvati priključak. S još jednom, za gol kraćom serijom u drugom dijelu Njemačka je definitivno slomila otpor Bjelorusije koja je ostala na kraju kratka četiri gola, završilo je 33:29.
Sport / Rukomet | 14. 01. 2022. u 23:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za razliku od prvog dana koji je ponudio veliki broj utakmica, petak je bio poprilično miran u Mađarskoj i Slovačkoj. Susretom prvog kola skupine D počeo je drugi dan prvenstva. Podmlađena Njemačka s osmoricom igrača kojima je ovo prvo veliko natjecanje, je ušla u utakmicu poprilično skromno protiv Bjelorusije koja je krenula izuzetno dobro 7:2.

Ipak jedna lijepa serija Nijemaca 5:0 je bila dovoljna da se uhvati priključak. S još jednom, za gol kraćom serijom u drugom dijelu Njemačka je definitivno slomila otpor Bjelorusije koja je ostala na kraju kratka četiri gola, završilo je 33:29. Za ovu Njemačku ova pobjeda će svakako značiti jako puno u nastavku takmičenja. Po osam golova kod Njemačke upisali su Häfner i Marcel Schiller, kod Bjelorusa su najefikasniji sa sedam golova bili Uladzislau Kuleš i Mikita Vailupau.

U istoj skupni smo imali okršaj Poljske i Austrije. Poljaci su također jedna od onih reprezentacija koja ima velike probleme s koronom, pa su prvu utakmicu dočekali bez sedam igrača. Utakmica je dobrim dijelom prvog poluvremena bila u egalu, ali su onda Poljaci došli do mini serije 3:0, što je bilo dovoljno za lijepih +4.

U nastavku Austrija nije imala šanse, utakmica je bila odlučena onog trenutka kada je Poljska povela 21:16.Mateusz Kornecki je bio dobar sa svojih 11 obrana, dok je Moryto ugradio devet golova u trijumfu svoje selekcije 31:26.U austrijskom dresu vrijedi izdvojiti Frimmela s osam i Poscha sa sedam golova.

Ono što je bio Island dugo godina, posljednjih par je Portugal. Reprezentacija koja se polako probija prema gornjem domu europskog rukometa i koju svi nekako žele izbjeći na velikim takmičenjima. Za razliku od velike većine, Islanđani nisu imali problema s koronom, tu sa nekim svojim važnim igračima što se vidjelo na samoj utakmici. Od Portugala se nekako više očekivalo, međutim onog trenutka kada je Island prvi put došao na 10:7, Portugalci se nisu mogli ili znali vratiti.

U nekoliko navrata su se spuštali na dva gola zaostatka u prvom dijelu. U drugom je to bilo uglavnom između četiri i šest golova prednosti, završilo je 28:24.Najefikasniji kod Islanda bili su Sigvaldi Bjorn Gudjonsson s pet golova te s po četiri Aron Palmarsson i Bjarki Mar Elisson. Kod Portugala po četiri gola postigli su Victor Iturriza i Rui Silva.

Kopirati
Drag cursor here to close