Pripreme za OI u punom jeku

Rukometaši Hrvatske uvjerljivo slavili protiv Egipta

Podsjetimo, hrvatski put na Olimpijskim igrama u Parizu kreće 27. srpnja, kada će odmjeriti snage protiv reprezentacije Japana.
Sport / Rukomet | 07. 07. 2024. u 09:51 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometaši Hrvatske su u Varaždinu svladali Egipat u sklopu priprema za Olimpijske igre s uvjerljivih 36:29 i tako im makar malo vratili za teško pretrpljeni poraz na Svjetskom prvenstvu 2023. godine, kada su „Faraoni“ u Jönköpingu uvjerljivo slavili (31:22).

Najbolji u hrvatskim redovima bio je nepogrješivi Mario Šoštarić s osam pogodaka, a pridružili su mu se Martinović i Jelinić s po pet golova. Kod Egipćana, najbolji su bili Seif ElDeraa i Omar Yahia, oba s po pet pogodaka.

Hrvati se trenutno pripremaju u Prelogu, a od sutra će imati kraći odmor pa se 11. srpnja ponovno okupiti u Opatiji, dok 17. srpnja igraju generalnu provjeru pred Olimpijadu protiv Francuske u Chartresu. Nakon te utakmice vratit će se u Opatiju, a završna tri dana priprema su predviđena za treniranje u Zagrebu pred put u Pariz.

Utakmica protiv Egipta bila je kao i prema najavama izbornika Dagura Sigurdssona, s dosta rotacija. Uvodne minute prvog i drugog dijela odlučile su pobjednika i smjer u kojem će utakmica ići.

Nakon početnih nešto manje od desetak minuta, Hrvatska je serijom 6-1 napravila pozamašnu prednost koju je mirno održavala do odmora. Sjajni Kuzmanović na vratima i efikasni Martinović bili su jedni od glavnih razloga uvjerljive igre hrvatskih rukometaša.

Izbornik Sigurdsson je sredinom prvog dijela izmijenio kompletnu ekipu, kada Egipat polako ulazi u seriju golova i na poluvrijeme odlaze s pristojnih -4 (18:14).

U nastavku je Hrvatska kreirala isti scenarij kao i početkom utakmice, serijom 6-1 odvojili su se ponovno na nedostižnu prednost, koja je u nekim trenucima dosegla čak devet golova viška (24:15).

Prvi dio priprema bio je posvećen fizičkoj spremi i kondicijskoj pripremi te je ova pobjeda zasigurno napunila samopouzdanje hrvatskih rukometaša, dok će drugi dio priprema biti više posvećen taktičkim zamislima islandskog stručnjaka.

Podsjetimo, hrvatski put na Olimpijskim igrama u Parizu kreće 27. srpnja, kada će odmjeriti snage protiv reprezentacije Japana.

Uz Japan, Hrvatska je smještena u skupinu A gdje se nalaze još i reprezentacije Španjolske, Njemačke, Slovenije i Švedske. Četiri najbolje momčadi ići će dalje u eliminacijsku fazu.

Kopirati
Drag cursor here to close